Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800
Εκτύπωση

WiFi HotSpots στο Δήμο μας

Ο Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου εκμεταλλευόμενος την πρόσκληση 192 του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», συμμετέχοντας ενεργά στο έργο με τίτλο «Προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών στον Δήμο Ελ. Βενιζέλου, μέσω της Υλοποίησης Έργου Επίδειξης των Ευρυζωνικών Δικτύων και Εφαρμογών» είναι  σε θέση να παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο (WiFi Hotspots) δωρεάν σε εννέα (9) σημεία του Δήμου.

Σημεία πρόσβασης στο Δήμο
Τι χρειάζεται για να συνδεθώ;
Οδηγός σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο (Βήμα-Βήμα)
Συχνές Ερωτήσεις
Υποστήριξη Χρηστών - Προβλήματα σύνδεσης

 

 

Σημεία πρόσβασης (WiFi HotSpots) στο Δήμο

Τα σημεία που ο Δήμος παρέχει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση είναι:

1. Δημαρχείο (Μουρνιές)
2. Κοινοτικό Κατάστημα Νεροκούρου
3. Πνευματικό κέντρο Αγ. Γερασίμου  Νεροκούρου
4. Δεξαμενή Μουρνιών
5. Δεξαμενή Νεροκούρου
6. Γ. Χναρά & Αγ. Μαρίνας (Κόκκινο Μετόχι)
7. Κεντρικά γραφεία ΔΕΗ
8. 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών
9. Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου

 

Τι χρειάζεται για να συνδεθώ στο ασύρματο δίκτυο;

Για να μπορέσετε να συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου θα πρέπει να ικανοποιούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Α) Να έχετε ασύρματη κάρτα δικτύου (συμβατή με το πρότυπο 802.11b 2,4 Ghz).

Β) Να υπάρχει οπτική επαφή (δηλαδή επαφή χωρίς εμπόδια) μεταξύ των δύο κεραιών, της κεραίας της ασύρματης κάρτας σας και της κεραίας που είναι το σημείο πρόσβασης. Η απόσταση κάλυψης του σημείου εξαρτάται από την ισχύ των κεραιών αλλά και από μια σειρά άλλους παράγοντες. Επομένως δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι στην απόσταση που καλύπτει το κάθε σημείο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η απόσταση κάλυψης με την ενσωματωμένη κεραία ενός φορητού υπολογιστή (laptop)  μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300 μέτρα

 

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να χρησιμοποιώ το διαδίκτυο για απεριόριστο χρονικό διάστημα;

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε Δημότες και Επισκέπτες για μικρό χρονικό διάστημα. Το όριο της κάθε σύνδεσης είναι 24 ώρες. Το όριο αυτό μπορεί να ελαττωθεί χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Μετά το πέρας του χρονικού ορίου θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήστε ξανά τους εικονιζόμενους αριθμούς.

 

Τώρα που έχω internet από το Δήμο γιατί να έχω άλλο πάροχο;

Σκοπός του προγράμματος ΔΕΝ είναι να ανταγωνιστεί ή να αντικαταστήσει τους παρόχους Διαδικτύου της αγοράς αλλά να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην προώθηση της ευρυζωνικότητα – νέες τεχνολογίες διαδικτύου με χρήση της ασύρματη πρόσβασης σε χώρους κοινής ωφέλειας για επισκέπτες και Δημότες.

 

Έχω οπτική επαφή αλλά η ισχύς του σήματος μου είναι πολύ μικρή. Τι να κάνω;

Στην περίπτωση που έχετε μικρή ισχύ σήματος πιθανόν να μην μπορείτε να συνδεθείτε επιτυχώς. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κεραία με μεγαλύτερη ισχύ, κατά προτίμηση εξωτερικού χώρου. Υπάρχουν πολλοί τύποι συσκευών - κεραιών στο εμπόριο, η τιμή τους κυμαίνεται από 50 Ευρώ και άνω. Έχετε υπόψη σας ότι η συσκευή θα πρέπει να είναι συμβατή με το πρωτόκολλο 802.11b.

 

Υποστήριξη Χρηστών - Προβλήματα σύνδεσης

Την υποστήριξη του δικτύου την έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρία του έργου μέχρι το Νοέμβριο του 2010. Για προβλήματα σύνδεσης, δυσλειτουργίας, του δικτύου μπορείτε να απευθύνεστε στην εταιρία μέσα από την φόρμα επικοινωνίας ή στο τηλέφωνο: 23810 25689

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στο δήμο μας μέσα από την φόρμα επικοινωνίας του ιστότοπου.

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.