Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Η γειτονιά αυτή βρίσκεται 200 μέτρα ανατολικά του Νεροκούρου. Στον μεταξύ τους χώρο βρίσκονται το Σχολείο, το ωραίο γήπεδο και η πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου. Όλα αυτά σε οικόπεδα έχουν παραχωρηθεί από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Και τα κτήματα που κατέχει το Σχολείο είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από το Μοναστήρι. Αυτά προς ενημέρωση αυτών που νομίζουν και έχουν τη γνώμη ότι η Εκκλησία δεν ήταν πάντοτε σε κάθε ανάγκη στο πλευρό του λαού και του έθνους.

Τα Τζουμπανά, όπως το Νεροκούρου και τα Κατσιφαριανά ενώ έχουν αποκτήσει πολλά καινούργια και πολυτελέστατα σπίτια ο πληθυσμός τους δεν έχει αυξηθεί πάρα πολύ διότι πάντοτε ήταν πυκνοκατοικημένα. Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους οικισμούς της περιοχής Νεροκούρου. Ένα περίπου χιλιόμετρο νοτιοανατολικά των Τζουμπανών επί του λόφου Αρκαλιές υπήρχε παλαιά γειτονιά με το όνομα Γωνιανά. Σήμερα υπάρχουν μόνο χαλάσματα. Στη γειτονιά των Τζουμπανών, ίσως επειδή ο τόπος ήταν αρκετά ευπρόσβλητος από τους εκάστοτε επαναστάτες δεν κατοίκησαν ποτέ Τούρκοι.

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.