Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Οικία Ελ. ΒενιζέλουΟ παλιός οικισμός των Μουρνιών βρίσκεται νότια της πόλης των Χανίων, σε απόσταση 3.800 μέτρων από το Κέντρο. Το όνομα του, που αποτελεί τοπωνύμιο από τον φυσικό κόσμο, προέρχεται από το δέντρο που κάνει τα μούρα, που στην Κρήτη λέγονται μούρνα. Η χωροθέτηση άλλωστε του Νοσοκομείου, νοτιοανατολικά του οικισμού, τον συνδέει με μια από τις βασικές λειτουργίες της πόλης και του νομού. Ιστορικά οι Μουρνιές συνδέονται με πολλά σημαντικά γεγονότα:

Το κίνημα του Καντανολέοντος τον 16ο αιώνα. Το κίνημα του 1833 με άλλα γεγονότα της παλαιότερης και της σύγχρονης ιστορίας, που σχετίζονται με τα γειτνιάζοντα Μοναστήρια, όπως αυτά της Μεγίστης Λαύρας, της Χρυσοπηγής και των σημαντικών μετοχιών, όπως αυτό της Κουκουναράς. Οι Μουρνιές είναι επίσης γενέτειρα πολλών ιστορικών προσώπων, με εξέχουσα την κορυφαία προσωπικότητα του σύγχρονου ελληνισμού, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. ΟΙΚΙΑ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.