Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο μέσον της τ. Κοινότητος Νεροκούρου και πήρε το όνομα της από το γεφυράκι που βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Νεροκούρου και 25ης Μαρτίου. Είχε και αυτή ελάχιστα σπίτια. Του παππού μου, Εμμ. Μαράκη, στην ανωτέρω διασταύρωση, με τον πλάτανο και το πηγάδι που έπιναν νερό οι διαβάτες και τα υποζύγια, ξεκουράζονταν λίγο για να συνεχίσουν τον κουραστικό ποδαρόδρομο, ιδιαιτέρως οι Κεραμιανοί.

Λίγο δυτικότερα υπήρχε το σπίτι του Ιωάννη Καλογριδάκη και τα μετόχια Αλή Μπέη - αργότερα Εμμ. Μαραγκουδάκη, Αναστασίου Νινολάκη και Σακίρ Μπέη, αργότερα Ιωσήφ και Ιωάννη Ματσαμά και Μιχ. Γεωργουδάκη. Νοτιότερα η Καψαλώνα, μετόχι του Μάστρακα, αργότερα Κων. Βαρδάκη και εν συνεχεία Λεωνίδα Παντελάκη

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.