Τοπικό Κέντρο Πρόσβασης στο διαδίκτυο στο τοπικό διαμέρισμα Απτέρας

Ο Δήμος Σούδας θέλοντας να διευρύνει την παροχή ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο στους κατοίκους της περιοχής ξεκινά άμεσα τη λειτουργία του δεύτερου δημοτικού κέντρου πρόσβασης στο διαδίκτυο στην περιοχή της Απτέρας.

Εκδήλωση προς τιμή των Αθλητών και των Σωματείων του Δήμου μας

 

Ο Δήμος Σούδας σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α )  πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή την καθιερωμένη ετήσια γιορτή - βράβευση των διακριθέντων αθλητών - τριών κατά το έτος 2007. στη κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού Ναυταθλητικού κέντρου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σούδας κ. Περάκης Γιάννης, ο βουλευτής χανιών κ. Βολουδάκης , ο αντινομάρχης Χανιών κ. Γύπαρης , οι αντιδήμαρχοι Σούδας κ. Χατζηδάκη Χρυσούλα , κ. Κουκλακης Μανόλης ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού κ. Κελαϊδη Κατερίνα , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχαλάκης Ανδρέας, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Σούδας κ Γιάννη Περάκη, ο οποίος τόνισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί ίσως τη μοναδική θωράκιση της νεολαίας από το πλήθος των πειρασμών της σύγχρονης κοινωνίας, στοχεύοντας στην προσέλκυση των νέων και στην ενασχόληση τούς με τον αθλητισμό. τέλος ευχήθηκε να κρατηθεί η ιδέα του αθλητισμού στο τόπο μας σε υψηλά επίπεδα. έπειτα το λόγο πήρε ο κ. Βολουδάκης ο οποίος συναιχάρει τούς διακριθέντες και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά στο δήμο Σούδας. στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρθηκε και ο κ. Γύπαρης, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν τιμή για αυτόν να παραβρίσκεται σε αυτήν τη γιορτή των νέων. η πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού, κ. Κελαϊδη αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που είχε κατά το προηγούμενο έτος με τις διοικήσεις των σωματείων που φιλοξενούνται στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις άλλα και με όλους τους φορείς που συμβάλλουν στην προώθηση του αθλητικού ιδεώδους.

    Ακολούθησε η βράβευση των αθλητών, η οποία ξεκίνησε με την οικογένεια Κοσμίδη. ο Θανάσης Κοσμίδης πατέρας του Ξενοφώντα και του Λευτέρη ήταν αυτός που μύησε τα παιδιά του στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στην ενόργανη γυμναστική. ο ίδιος ήταν πρωταθλητής Ελλάδος ενώ εδώ και πολλά χρόνια είναι ομοσπονδιακός προπονητής. ο πρωτότοκος γιος του, Ξενοφώντας, είναι μέλος της εθνικής ομάδας, έχει κατακτήσει την εβδόμη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων το 2006 ενώ το 2007 κατέκτησε την δεύτερη θέση στους κρίκους και στον πλάγιο ίππο στους βαλκανικούς αγώνες της Κωνσταντινούπολης. βέβαια τα τελευταία έτη είναι πρωταθλητής Ελλάδας όπως και ο μικρός της παρέας, Λεύτερης, ο οποίος το 2007 κατέκτησε την τρίτη πανευρωπαϊκή θέση ανδρών παρότι έφηβος ενώ το 2006 κατετάγη πρώτος στους βαλκανικούς αγώνες. στην συνεχεία βραβεύτηκαν οι διακριθέντες αθλητές - τριες στα εξής αθλήματα κωπηλασία, κανοε - καγιάκ, βολλευ, τένις, ιστιοπλοΐα, ποδόσφαιρο, ταε- κwon-do, ποδηλασία.

Έπειτα δόθηκε μια αναμνηστική πλακέτα σε κάθε σωματείο το οποίο δραστηριοποιείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Σουδας , τα οποία είναι τα εξής : ΝΑΟΣ, ΟΑΣ, ΙΟΧ, ΝΟΧ, ΑΣΣ, ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΩΝ, ΑΣΠΙΔΑ.

Η ζεστή αυτή εκδήλωση έκλεισε με το κόψιμο της πίτας και με την υπόσχεση από όλους του χρόνου οι αθλητικές διακρίσεις να είναι μεγαλύτερες και περισσότερες

 

                                                                            Παριωτάκης  Παναγιώτης

                                                                        Καθηγητής  Φυσικής Αγωγής

                                                                                        Φυσικοθεραπευτής 

Κοινό Ψήφισμα των Δημοτικών Συμβούλιων Δήμου Ακρωτηρίου και Σούδας.

Κοινό Ψήφισμα

 

Τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ακρωτηρίου και του Δήμου Σούδας συνεδρίασαν στην έδρα του Δήμου Ακρωτηρίου, στις 13 Ιανουαρίου 2008, και ώρα 11:30 π.μ με μοναδικό θέμα συζήτησης:

«Εθνικό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης της Χώρας μας».

Στη Συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν οι Βουλευτές των Χανίων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, η ΤΕΔΚ Ν. Χανίων, το Τ.Ε.Ε/ τμήμα Δυτ. Κρήτης, το Ε.Β.Ε Χανίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων κ.α.

Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ακρωτηρίου και Σούδας, ύστερα από διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφάσισαν:

  1. Δεν αποδεχόμαστε το σχέδιο του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού για το Νομό Χανίων, αφού υποβαθμίζονται το Αεροδρόμιο των Χανίων και το Λιμάνι της Σούδας και δεν οδηγούν στην ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης και στην κοινωνική και οικονομική συνοχή της.

  2. Καλούμε τους Βουλευτές των Χανίων να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους για να υπάρξουν οι απαιτούμενες προσαρμογές στα πλαίσια των στόχων του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού, για να λειτουργήσει το δίπολο ανάπτυξης Ηρακλείου - Χανίων.

  3. Καλεί την ΤΕΔΚ Χανίων να συγκαλέσει συνεδρίαση για το θέμα αυτό.

  4. Το πρόβλημα που προκύπτει από τις προβλέψεις του Εθνικού χωροταξικού Σχεδιασμού δεν αφορά μόνον τους Δήμους Ακρωτηρίου και Σούδας αλλά ολόκληρο το Νομό Χανίων, επειδή καθορίζει την Ανάπτυξη του για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια.

  5. Αποφασίζε ι το συμβολικό αποκλεισμό του Αεροδρομίου Ακρωτηρίου την Παρασκευή 18-1-2008 και ώρα 18:30 και του λιμανιού της Σούδας την Κυριακή 20-1-2008 και ώρα 22:30.

  6. Καλούμε το Νομάρχη, τους Δημάρχους και τους Κοινοτάρχες του Νομού Χανίων με τα Συμβούλια τους καθώς και όλους τους Φορείς και Πολίτες του Νομού μας να συμμετέχουν στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

 

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ Ακρωτηρίου
Ο Πρόεδρος Δ.Σ Σούδας
Βασίλης Κουτράκης
Ανδρέας Μιχαλάκης



Σήμα κινδύνου για λιμάνι - αεροδρόμιο από τους Δημάρχους Σούδας - Ακρωτηρίου

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι δήμαρχοι Σούδας και Ακρωτηρίου για την υποβάθμιση του λιμανιού και του αεροδρομίου των Χανίων, όπως αυτή καταγράφεται στο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το "Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης".
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό κείμενο της ΚΥΑ αναμένεται να κατατεθεί προς επικύρωση στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο και όπως υπογραμμίζουν οι δήμαρχοι αν δεν πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες αλλαγές τότε θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην κατανομή των πόρων από το Δ' ΚΠΣ με μεγάλο χαμένο το Νομό Χανίων και τις υποδομές του.

Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των δύο Δήμων για το συγκεκριμένο θέμα.

Το ζήτημα της από κοινού συνεδρίασης χειρίζονται οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων Σούδας και Ακρωτηρίου κ.κ. Μιχαλάκης και Κουτράκης. Στη συνεδρίαση θα προσκληθούν οι τοπικοί βουλευτές και ο νομάρχης Χανίων, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο μιας πιο δυναμικής αντίδρασης.

Οι δήμαρχοι Σούδας και Ακρωτηρίου, Γιάννης Περάκης και Μιχάλης Κυνηγός, μιλώντας στα "Χ.Ν.", υπογράμμισαν ότι με βάση το σχέδιο του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού που είχε δοθεί για διαβούλευση τον Ιούλιο του 2007, υποβαθμιζεται σημαντικά ο ρόλος του λιμανιού της Σούδας και του αεροδρομίου των Χανίων.

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο της ΚΥΑ ενώ αναδεικνύονταν το δίπολο Ηράκλειο - Χανιά ως εθνικός πόλος και προτεινόταν η σ υμμετοχή του στην ανάπτυξη διεθνών δικτύων συνεργασίας προτείνονταν η μονόπλευρη αναβάθμιση των υποδομών μόνο στο Ηράκλειο.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Σούδας τόσο στο κείμενο όσο και στους σχετικούς χάρτες του σχεδίου ΚΥΑ υποβαθμιζόταν σε λιμάνι περιφερειακής σημασίας, που σημαίνει ότι εξομοιώνονταν με τα λιμάνια του

Καστελλίου και της Σητείας!

Για το δε αεροδρόμιο Χανίων, τόσο στο κείμενο όσο και στους σχετικούς χάρτες του σχεδίου της ΚΥΑ, δεν γινόταν καμία αναφορά, και μόνο το αεροδρόμιο Ηρακλείου χαρακτηριζόταν ως κύριος διεθνής αερολιμένας.

Να σημειώσουμε ότι, το σχέδιο του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού δόθηκε για δημόσια διαβούλευση στις 31 Ιουλίου του 2007.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς τόνιζε σε ανακοίνωση Τύπου στις 8 Νοεμβρίου του 2007 ότι η γνωστοποίηση του περιεχομένου της προωθούμενης ΚΥΑ στους εμπλεκομένους φορείς και υπηρεσίες δεν είναι τυπική διασικασία και οι σκέψεις και οι παρατηρήσεις τους θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Ωστόσο, για τις όποιες ενστάσεις διατυπώθηκαν μέχρι στιγμής από τοπικούς φορείς της Κρήτης δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Επίσης, αξίζει να τονιστεί ότι η σημασία του Εθνικού Χωτοταξικού Σχεδιασμού είναι τεράστια καθώς αναμένεται να προσδιορίσει τις στρατηγικές κατευθύνσεις για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και αειφόρο οργάνωση του εθνικού χώρου για τα επόμενα 15 χρόνια.

Ο δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περάκης τόνισε ότι οι δυσμενείς συνέπειες για τη μη ύπαρξη μέχρι σήμερα ενός γενικού πλαισίου Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού με διαχρονικές ευθύνες της ελληνικής πολιτείας είναι δεδομένες, ωστόσο, όπως υπογράμμισε "αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι το προτεινόμενο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά προσχέδιο πρέπει να το αποδεχτούμε χωρίς καμία διαπραγμάτευση".

Ο κ. Περάκης επισήμανε ότι σύμφωνα με το σχέδιο της ΚΥΑ ο Νομός Χανίων υφίσταται, μεταξύ άλλων, δύο σημαντικότερες υποβαθμίσεις.

"Η μία αφορά το αεροδρόμιο που το θεωρεί κόμβο εξυπηρέτησης κι όχι διεθνές αεροδρόμιο και η άλλη αφορά το λιμάνι της Σούδας που το θεωρεί σαν λιμάνι περιφερειακής εμβέλειας κι όχι διεθνούς, όπως μέχρι τώρα ήταν. Με βάση αυτά, δεν με εκφράζουν ως προς το διεκδικητικό χαρακτήρα τους ούτε η επιστολή του κ. νομάρχη που έστειλε στον υπουργό στις 10 Αυγούστου, μετά από μια σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία, αλλά ούτε και η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου".

Ο κ. Περάκης δήλωσε ακόμα ότι "είναι σίγουρο πως έχει αποφασιστεί να κατατεθεί το νομοσχέδιο μέσα στις επόμενες μέρες στη Βουλή" και πρόσθεσε ότι στην επικείμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί θα προσκληθούν οι βουλευτές του Νομού και ο νομάρχης Χανίων για να συμφωνηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε ο υπουργός κ. Σουφλιάς να λάβει υπόψη του τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας, η οποία είναι σε δυσμενή θέση, μεταξύ άλλων, και λόγω της ύπαρξης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Ο δήμαρχος Ακρωτηρίου Μιχάλης Κυνηγός χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την καταγραφή του αεροδρομίου των Χανίων στο κείμενο της ΚΥΑ ως ένα συγκοινωνιακό κόμβο κι όχι εθνικό ή διεθνή, ενώ τόνισε την τεράστια σημασία αυτών των χαρακτηρισμών για τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό των υποδομών του Νομού για την επόμενη δεκαπενταετία.

"Θεωρούμε ότι το αεροδρόμιο των Χανίων είναι ένα αεροδρόμιο εκ των πραγμάτων διεθνές κι αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Επειδή προβλέπεται στον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό να υπάρξει ένα δίπολο ανάπτυξης μεταξύ ανατολικής και δυτικής Κρήτης (Ηρακλείου - Χανίων) επιμένουμε ότι δεν εξυπηρετείται αυτός ο στόχος - ο οποίος είναι σωστός γιατί είναι κάτι που το επιβάλλουν οι πραγματικές ανάγκες και ο δυναμισμός των δύο περιοχών - με το να αφήνεται έτσι απροσδιόριστο το αεροδρόμιο των Χανίων και να λένε ότι αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο".

 

 

Δημήτρης Μαριδάκης

Εφημερίδα Χανιώτικα Νέα 9/1/2008
www.haniotika-nea.gr

Επιστολή του Δημάρχου Σούδας στο Νομάρχη Χανίων για το έντονο κυκλοφοριακο πρόβλημα της Σούδας

 

O Δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περάκης απέστειλε επιστολή προς το Νομάρχη Χανίων κ Γρηγόρη Αρχοντάκη προκειμένου να πραγματοποιηθεί , υπο την προεδρεία του Νομαρχη, σύσκεψη για την επίλυση των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων της περιοχής.
Ακολουθεί ολόκληρο το κέιμενο της επιστολής

 

Κύριε Νομάρχη,
Ο Δήμος μας εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσης είναι ένας "κομβικός '' Δήμος της Δυτικής Κρήτης μέσω του οποίου συνδέεται η ενδοχώρα, μέσω Β.Ο.Α.Κ, με το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο του Νομού μας. Οι οδικοί άξονες που διέρχονται από το Δήμο μας, αποτελούνται από τμήματα του Εθνικού, του Επαρχιακού και του Δημοτικού οδικού δικτύου και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί μόνο με ενέργειες ή πρωτοβουλίες αποκλειστικά του Δήμου μας, αφού ούτε την αποκλειστική αρμοδιότητα, ούτε και την οικονομική δυνατότητα έχουμε.
Μέχρι η πολιτεία να κατασκευάσει τα απαραίτητα έργα τεχνικής υποδομής που θα επιλύσουν οριστικά το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την προσωρινή διευθέτηση του.
Κύριε Νομάρχη ,Για τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται άμεσα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρεία σας, με συμμετοχή των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, προκειμένου να βρεθεί μια προσωρινή λύση ορθολογικής και αποτελεσματικής ρύθμισης της κυκλοφορίας στο προαναφερόμενου οδικό δίκτυο, διότι το πρό βλημα έχει φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επισκεπτών του Νομού και επιπρόσθετα τη δοκιμασία της αντοχής και υπομονής των κατοίκων της περιοχής. Τα κυριότερα θέματα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν είναι:

 

  • η κίνηση όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων φορτηγών μέσα από το κέντρο της πόλης της Σούδας,

  • η αυξημένη κίνηση οχημάτων κατά τις βραδυνές ώρες, από και προς το λιμάνι, λόγω της ταυτόχρονης άφιξης των πλοίων της γραμμής,

  • η μη εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης του οδικού τμήματος που συνδέει τον κόμβο ΒΙΟΠΑΧ με τον κόμβο της Αύρας ( Π.Ε.Ο Χανίων-Ρεθύμνης ).

  • ο επανακαθορισμός των χρόνων των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο του ΙΝΚΑ (συμβολή ΠΕΟ Χανίων-Ρεθύμνου και οδού Πλωτ. Μαριδάκη)

  • η ρύθμιση κυκλοφορίας στις συμβολές των οδών Μακεδονίας & Έλλης με την Π.Ε.Ο Χανίων-Ρεθύμνης

  • η αναγκαιότητα κατασκευής από το Λιμενικό Ταμείο της πύλης εισόδου του επιβατικού λιμένα νότια της προβλήτας ΑΔΡΙΑΣ, μεταξύ του πολεοδομικού Σχεδίου Πάνω Σούδας και του Ναυστάθμου Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πολεοδομικής άποψης για το θέμα αυτό από το Δήμο μας.

  • η αναγκαιότητα κατασκευής ανισόπεδου κόμβου στη χ.θ. 8+500 (συμβολή της ΝΕΟ Χανίων-Ρεθύμνης με την ΠΕΟ Χανίων-Ρεθύμνης (κόμβος περιοχής Ναυστάθμου Κρήτης))

 

 

 

Ο Δήμαρχος Σούδας

Ι. Περάκης

 

 

Πίνακας Αποδεκτών

  1. Αστυνομικό Δ/ντη Χανίων κ. Σ. Αναστόπουλο

  2. Λιμενάρχη Χανίων κ. Ι. Καζαλάκη

  3. Δ/ντη ΕΥΔΕ / ΒΟΑΚ κ. Γ. Αγαπάκη

  4. Δ/ντη ΔΕΣΕ Περιφέρειας Κρήτης κ. Ν. Παπανικολάου

  5. Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών & Δ. Έργων Ν.Α Χανίων κ. Θ. Μουντουκαλάκη

  6. Πρόεδρο Λιμενικής Επιτροπής Ν. Χανίων.

  7. Μ.Μ.Ε

Δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Σούδας

 

"Το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού εξαρτάται από την ικανότητα του να δίνει τα κλειδιά στους νέους για να τους βοηθήσει να αμφισβητήσουν τα πάντα σε μόνιμη βάση, χωρίς να θίγονται οι ατομικές αξίες. Aυτό είναι το θεμέλιο της ιδιότητας του πολίτη σε μια ανοιχτή ευρωπαϊκή κοινωνία, πολυπολιτισμική και δημοκρατική. ''
Λευκό Βιβλίο -Ευρωπαϊκή Επιτροπή
"Μια νέα πνοή για την ευρωπαϊκή νεολαία"

Ο Δήμος Σούδας αφουγκραζόμενος τις παραπάνω διαπιστώσεις της ΕΕ για την Ευρώπη και τη Νέα Γενιά και αναγνωρίζοντας ότι τα Τοπικά Συμβούλια Νέων δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους Νέους και τις Νέες να συμμετέχουν ενεργά και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος για τον Τόπο τους, ενέκρινε τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Σούδας. με τις με αριθμό 52/99 και 11/2003 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σούδας.
Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση των Νόμων 3443/2006 & 3577/2007 ο Δήμος Σούδας ανακοινώνει ότι οι εγγραφές στο Μητρώο Νέων άρχισαν & οι νέοι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου Σούδας, ηλικίας 15-28 ετών, μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Γραφείο Μητρώου στο Δημαρχείο.