Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητοί φίλοι,

 

Καλώς ορίσατε στο Δήμο της Σούδας με την Απτέρα την σπουδαιότερη "πόλη κράτος" της δυτικής Κρήτης στην Αρχαιότητα, τα όμορφα Τσικαλαριά και τη Σούδα με το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου.

 

Η σημαντική γεωγραφική θέση του λιμανιού της Σούδας, στον Ευρωπαϊκό Νότο και στους άξονες σύνδεσης των Παρευξεινίων και Βαλκανικών χωρών με τη Βόρεια Αφρική καθώς και της Νότιας Ευρώπης με την Ανατολική Μεσόγειο προσδίδει τεράστια πολιτική και οικονομική σημασία στο Δήμο μας και οριοθετεί. το σημαντικό του ρόλο στην εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή σύγχρονη πραγματικότητα. Το λιμάνι της Σούδας αποτελεί με τις πολυποίκιλες χρήσεις του (επιβατική, τουριστική, ναυταθλητική, εκπαιδευτική και αλιευτική) αληθινό μοχλό ανάπτυξης για το νεοσύστατο δήμο μας.

 

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Δήμος Σούδας στα πλαίσια μιας σύγχρονης αναπτυξιακής πολιτικής που σέβεται το περιβάλλον και λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες της περιοχής, καταβάλλει μια σοβαρή προσπάθεια για την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού, ορθολογικού προγράμματος με άξονες το τρίγωνο ΛΙΜΑΝΙ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ.

 

Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε ότι όπου υπάρχει μια παράδοση αυτοδιοίκησης και αυτοπροσδιορισμού από μέρους της τοπικής κοινότητας, παρουσιάζεται πιο ισχυρή η ώθηση για οικονομική ανάπτυξη.

 

Προκειμένου αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία απαιτείται συνολική, συντονισμένη και ενεργητική ανίχνευση αναγκών, συνεχής επεξεργασία αιτημάτων, παραπόνων και προτάσεων, καθώς και η αξιολόγηση του βαθμού ανταπόκρισης της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις διαπιστωμένες ανάγκες και τα νομιμοποιούμενα αιτήματα, που αρθρώνονται εντός του περιβάλλοντος του κοινωνικού χώρου.

 

Στα πλαίσια αυτού του πνεύματος η συμμετοχή μας στο διαδίκτυο, πιστεύουμε ότι θα δώσει τη δυνατότητα για άμεση επικοινωνία των υπηρεσιών του Δήμου με οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου και ταυτόχρονα θα συντελέσει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση και προκοπή του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα.

 

Καλή σας περιήγηση στις σελίδες του Δήμου μας.

 


Δήμαρχος Σούδας

Ιωάννης Περάκης