Αθλητικές υποδομές

Στην ενότητα που ακολουθεί περιλαμβάνονται πληροφορίες γενικού τύπου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα του Δήμου Σούδας.

Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας

Το Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας βρίσκεται στην παραλιμένια περιοχή του κόλπου Σούδας. Απέχει από το λιμάνι της Σούδας 1,2 χλμ. από τον Αερολιμένα Χανίων 10 χλμ. και από την Εθνική Οδό Χανίων - Ρεθύμνου 1,5 χλμ.

 

Η κατασκευή του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας ολοκληρώθηκε το 1989. Το 2003 πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης των εγκαταστάσεων οι οποίες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1εκ. €. Το κέντρο έχει ενταχθεί στο δίκτυο προολυμπιακών προπονητήριων και έχει συμπεριληφθεί στον προπονητικό οδηγό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

 

Δημοτικό Γήπεδο

Το Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου βρίσκεται στην περιοχή της Πάνω Σούδας και γειτνιάζει με το κλειστό Γυμναστήριο. Ο χώρος που καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις του είναι περίπου 8 στρέμματα.

Κλειστό Γυμναστήριο

Το κλειστό Γυμναστήριο βρίσκεται στην περιοχή της Πάνω Σούδας, δίπλα από το περιφερειακό ιατρείο και το Γήπεδο ποδοσφαίρου. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004 με το ποσό 792.369,77 € . Το κλειστό γυμναστήριο εξυπηρετεί τις αθλητικές ανάγκες των ομάδων και των σχολείων της περιοχής.