main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

10/7/2017, Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης»

Συναυλίες, έκθεση για τον Ζορμπά και την πρωτότυπη συναυλία-εκδήλωση «Είμαστε 1013» στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και κινηματογραφικές προβολές περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι διοργανωτές (Δήμος Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης, Σύλλογος Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη και ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ), κατά την διάρκεια της οποίας γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον Μίκη Θεοδωράκη, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο για συμμετοχή.

Το τρίτο φεστιβάλ προς τιμήν του μεγάλου δημιουργού που πραγματοποιείται φέτος στα Χανιά από τις 12 έως τις 30 Ιουλίου, είναι αφιερωμένο στην κινηματογραφική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

photo

 

Το Πρόγραμμα που ανακοινώθηκε έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στο πατρικό των Θεοδωράκηδων, Γαλατάς, Ώρα έναρξης: 20.30

Μαζευόμαστε στο πατρικό των Θεοδωράκηδων στο Γαλατά, γινόμαστε μια παρέα και συζητάμε για τον Μίκη. Ο πιανίστας Γιώργος Σαλτάρης θα μας ταξιδέψει μουσικά με τις μελωδίες του Μίκη. Θα προβληθούν επίσης οι μικρού μήκους ταινίες: «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία» και «Μια γρήγορη ματιά» – Οι ταινίες με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία: Ο Μίκης στον κινηματογράφο

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανιών «Vamos Ensemble»  Ώρα έναρξης: 21.30

Τη γενέθλια ημέρα του Μίκη το ραντεβού μας είναι στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble» συμπράττει με την Ιωάννα Φόρτη στο τραγούδι σε μια βραδιά αφιερωμένη σε τραγούδια και μελωδίες που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον κινηματογράφο. Ο κινηματογράφος αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο πεδίο δημιουργίας για τον Μίκη. Μελωδίες που συνδέθηκαν με μοναδικές ταινίες. Μελωδίες που αυτονομήθηκαν από το κινηματογραφικό τους ταίρι και ακολουθήσαν και παράλληλη πορεία. Μελωδίες και τραγούδια που γνώρισαν και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη δημιουργική έκφραση του Μίκη με μελωδίες και τραγούδια γραμμένα για τον κινηματογρά­φο προσεγγίζει η βραδιά που αποτελεί παραγωγή του Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2017.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Είμαστε 1013

Ενετικό Λιμάνι Χανιών, Ώρα έναρξης: 19.30

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί συγκεντρώνο­νται και τραγουδάνε για πρώτη φορά μαζί ένα σύντομο πρόγραμμα διάρκειας 30′, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και με τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Δημιουργούμε μια μοναδική μουσική εμπειρία, μια ανάμνηση ζωής που εκπέμπει δύναμη, πο­λιτισμό και αισιοδοξία.

25, 26 & 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Μίκη

Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος», Ώρα έναρξης: 21.30

Η εμβληματική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη για τον κινηματογράφο αποτυπώνεται με την προβολή τριών ταινιών σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη. Μοναδικές στιγμές για την παγκόσμια μουσική κληρονομιά που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ο μεγάλος συνθέτης μας.

 

Τρίτη 25 Ιουλίου Τετάρτη 26 Ιουλίου Πέμπτη 27 Ιουλίου
Ηλέκτρα Ιφιγένεια Τρωάδες

Οι προβολές γίνονται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και της Εταιρείας Διανομής FeelGood Entertainment, με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών / Chania FilmFestival.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 – ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Έκθεση

Ζορμπάς για πάντα!

Έκθεση αρχειακού  υλικού & αφίσας, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου – Μεγάλο Αρσενάλι

Εγκαίνια: Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 20.30

Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-22.00

Αφιέρωμα φέτος στη Μουσική του Μίκη για τον Κινηματογράφο. Και πώς θα μπορούσε να λείπει από τούτο το αφιέρωμα μία έκθεση με αφίσες της ταινίας Ζορμπάς ο Έλληνας, μια ταινία κινηματογραφικός μύθος, ένα συρτάκι που έγινε διεθνώς το σάουντρακ της χώρας μας σε μια από τις πιο ανθεκτικές διαφημιστικές καμπάνιες, που κρατάει τώρα 5 και πλέον δεκαετίες. Η έκθεση περιλαμβάνει 51 αυθεντικές κινηματογραφικές αφίσες της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη, απ’ όλο τον κόσμο, φιλοτεχνημένες από μεγάλους καλλιτέχνες. Η συλλογή και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον Χανιώτη ηθοποιό Λεύτερη Λαμπράκη.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

photo

logo imageσυμβαίνει

Τακτική δημόσια συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Χανίων: Στις 22/5/2018
Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 24/5/2018
Δωρεάν ΤΕΣΤ - ΠΑΠ & ενημέρωση σε θέματα προληπτικού ελέγχου: Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χανίων
H Φωνή του Δίσκου της Φαιστού: Στις 26/5/2018 στο Κ.Α.Μ.
Εργαστήριο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Δ.Ε.: Στις 2/6/2018
Διαγωνισμός για τον «καλύτερο κήπο» & το «καλύτερο μπαλκόνι» του Δήμου Χανίων
Εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Παράταση της δημόσιας διαβούλευσης του Β1΄ Σταδίου των υπό εκπόνηση μελετών Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Χανίων
«ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ»: Πρόγραμμα εαρινής περιόδου
Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α) Δήμου Χανίων
Πρόγραμμα της Κινητής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων για τη σχολική περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2018