Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο προκηρ. 2012

17/10/2012, Εργασία ψεκασμού πεύκων που εκφύονται σε χώρους του Δήμου Χανίων

17.10.2012 | Ώρα δημοσίευσης: 02:10

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

 

        Τη διενέργεια διαδικασίας για την απευθείας ανάθεση της εργασίας του ψεκασμού πεύκων που εκφύονται σε χώρους του Δήμου Χανίων (άλση, σχολεία, δρόμους κλπ), προϋπολογισμού 14.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ψεκασμό των πεύκων για την καταπολέμηση του εντόμου Thaumetopaea pityocampa, το οποίο στο στάδιο της προνύμφης προσβάλλει τις βελόνες του πεύκου. Το έντομο παρουσιάζει δραστηριότητα κατά την κρύα περίοδο του έτους, ενώ τους θερμούς μήνες διαχειμάζει μέσα στο έδαφος με τη μορφή pupa. Εκτός από την προσβολή των πευκοβελόνων που  δημιουργεί στα δέντρα η προνύμφη του, που είναι φυλλοφάγος, η επαφή της  με τον άνθρωπο, δημιουργεί ερεθισμούς, κνησμό, αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα κλπ και ιδιαίτερα στα  παιδιά. Ο ψεκασμός θα γίνει με το βιολογικό σκεύασμα Bacillus thuringiesis, και θα πραγματοποιηθεί περίπου αρχές Νοεμβρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και τα ευρήματα των δειγματοληψιών. Θα ψεκαστούν ανά δημοτική ενότητα οι παρακάτω περιοχές:

Δημοτική ενότητα Ν. Κυδωνίας

Το άλσος των Αγίων Αποστόλων όπου υπάρχουν πεύκα μέχρι την μύτη του Ακρωτηρίου  όπου σταματάει η βλάστηση των δέντρων και εμφανίζετε φρυγανώδης  βλάστηση καθώς και τα πεύκα που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην παραλία (μικρά και μεγάλα πεύκα),στο Νηπιαγωγείο Σταλού τα πεύκα της αυλής.

      Δημοτική ενότητα Χανίων

Αλσος Αγίου Ματθαίου και γύρω δρόμοι, Ιερατική σχολή, Τάφοι Βενιζέλων, άλσος Προφήτη Ηλία, Πολυκλαδικό σχολείο αύλειος χώρος και το άλσος που το περιβάλλει, Σόδυ οι στροφές του δρόμου, αλσύλλιο Δημοτικών  σφαγείων, 7 Γυμνάσιο και 9&10 Δημοτικό σχολείο, οδός Ακρωτηρίου, η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Μόντε Βάρδια περιοχή Αγίου Ιωάννη (8ο  Δημοτικό σχολείο και πευκώνας εργατικές κατοικίες, ειδικό σχολείο Πρεβεντόριο και άλσος αυτού που καταλήγει στη Δελιγιανάκηδων ,Δεξαμενή κλπ), περιοχή Δικαστηρίων, Δημοτικού Κήπου και Λενταριανών, 2oΔημοτικό σχολείο Πάρκο Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, οδός Μουστεράκηδων & Φούμηδων Ν Χώρα.

 

 

    Δημοτική ενότητα Ακρωτηρίου

Περιοχή Κορακιών, δίπλα στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, δρόμος Κουνουπιδιανών προς Πιθάρι (προς Δημαρχείο), Παζινός – δρόμος προς το χωριό (σχολείο),Μαράθι-Λουτράκι, Στέρνες (πίσω από το σχολείο) στον δρόμο προς Περβολίτσα,Μουζουράς (σχολείο),δρόμος προς ΑγΤριάδα, σούπερ μάρκετ Νέα Αγορά, δρόμος Κουνουπιδιανών προς Αγ Ονούφριος, Αγ Ονούφριος, Στέρνες (μεγάλο δάσος εκτός του χωριού),Τερσανάς , Χωραφάκια –εκκλησία Αγ Νικολάου, σχολείο Αρώνι, πλατεία Καθιανών, Καμπάνι –πλατεία –πολιτιστικός σύλλογος, Πλακούρες –διάσπαρτα πεύκα σε όλο το χωριό δρόμος προς αεροδρόμιο, Χορδάκι, δρόμος Κουνουπιδιανών Καλαθά –Χωραφάκια (πολλά πεύκα σε όλη τη διαδρομή), Καμπάνι-περιοχή Εφτάστομη-πολλά πεύκα, Καμπάνι –περιοχή Φρασκί –πολλά πεύκα σε κατοικήσιμη περιοχή, Καμπάνι –περιοχή απέναντι από το κόμβο του Σκοπευτηρίου-πολλά πεύκα σε σπίτια και στο δρόμο, Καμπάνι - περιοχή στη βορεινή πλευρά του πολιτιστικού συλλόγου-πολλά πεύκα σε κατοικήσιμη περιοχή   Δημοτικό σχολείο Αρωνίου, άλσος Αρωνίου, Στέρνες.

    Δημοτική ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου

Παιδικός σταθμός Νεροκούρου Άγιοι Σαράντα , Δημοτικό σχολείο Νεροκούρου και μουσείο σχολικής ζωής.

Η εργασία του ψεκασμού θα πραγματοποιείτε μετά από συνεννόηση με το τμήμα Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων,  θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζει η νομοθεσία, και επίσης θα γίνει χρήση βακίλου με προσθήκη ζάχαρης 2%. Το πρόγραμμα ψεκασμού θα γνωστοποιείτε  στο Τμήμα Πρασίνου και Περιβάλλοντος δύο ημέρες τουλάχιστον πριν την ημέρα του ψεκασμού απαραίτητα. Τα δέντρα έχουν μεγάλο ύψος και χρειάζεται πιεστικό με υψηλή πίεση περίπου 20 atm και άνω, ώστε να στέλνετε το ψεκαστικό παρασκεύασμα στην κόμη του δέντρου και να το λούζει πολύ καλά πλήρης απορροής. Συμπληρωματικά και όπου χρειαστεί σε σχολεία ή σε πάρκα ή σε πολυσύχναστα σημεία θα γίνει κόψιμο και κάψιμο της φωλιάς των εντόμων.

Κατάθεση προσφορών έως και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, στις 12.00π.μ., στο πρωτόκολλο του Δήμου Χανίων, Κυδωνίας 29, Χανιά, σε κλειστό φάκελο ο οποίος θα αναφέρει επάνω : Για Γραφείο Προμηθειών, Προσφορά για «Εργασία ψεκασμού πεύκων που εκφύονται σε χώρους του Δήμου Χανίων, με απευθείας ανάθεση».

Επάνω στο φάκελο να αναφέρονται οπωσδήποτε τα πλήρη στοιχεία του προσφέροντα (επωνυμία, Α.Φ.Μ., διεύθυνση) ή να μπαίνει η σφραγίδα της εταιρείας όπου υπάρχει.