Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2013

29/4/13, Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του "Βοήθεια στο Σπίτι" & ΚΗΦΗ: Από το Δήμο Χανίων & την ΚΕΠΠΕΔΗΧ

29.04.2013 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Ξεκίνησε σήμερα η διανομή 600 τσαντών με τρόφιμα στους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)» από το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χανίων κα. Νάνσυ Αγγελάκη, βρέθηκε σήμερα το πρωί στο ΚΗΦΗ Ελ. Βενιζέλου όπου το προσωπικό της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ συσκεύαζε και συγκέντρωνε τα τρόφιμα.

Εκεί ο Δήμαρχος Χανίων συνομίλησε με το προσωπικό εξαίροντας το σπουδαίο έργο που προσφέρουν σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του «ΚΗΦΗ» προσθέτοντας ότι «η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει με κάθε τρόπο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΗΦΗ αλλά και τους παιδικούς σταθμούς και τους εργαζόμενους αυτών των δομών, οι οποίες συμβάλουν τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή και στην αλληλεγγύη της κοινωνίας. Αναφερόμενος δε σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση των κοινωφελών επιχειρήσεων των ΟΤΑ ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως «δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση» και πως «δεν μπορεί να στοχοποιείται και να απαξιώνεται από το κεντρικό κράτος η Αυτοδιοίκηση και δη οι δομές της εκείνες που ενδυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό και συντελούν στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Ν. Αγγελάκη, ανέφερε ότι «σήμερα διανέμουμε τα τρόφιμα αυτά στους ωφελούμενους των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ, καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής εν’ όψει και της εορτής του Πάσχα ως είθισται αυτές τις ημέρες. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που στηρίζουν καθημερινά τις προσπάθειες μας με πρώτους και καλύτερους τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΚΕΠΕΕΔΗΧ. Χρέος μας είναι να αποδεικνύουμε την ανθρώπινη υπόσταση μας και την συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας, που ζουν με την ελπίδα, ότι ένας από μας θα τους κρατήσει το χέρι με αγάπη και θα τους ζεστάνει μ’ ένα γλυκό λόγο. Οφείλουμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και στις δύσκολες στιγμές να είμαστε παρόντες».

P1

P2