Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2020

13/05/2020, Ηλεκτρονικό σεμινάριο με τίτλο: “Αθλητές και Covid-19: Πώς θα επιστρέψουμε «Ψυχικά Ανθεκτικοί»”

13.05.2020 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το το ΕΑΚ Χανίων διοργανώνει ηλεκτρονικό σεμινάριο με τίτλο: “Αθλητές και Covid-19: Πώς θα επιστρέψουμε «Ψυχικά Ανθεκτικοί»”, την Δευτέρα 18 Μαΐου, στις 19.30.

Για τους αθλητές, επαγγελματίες και μη, υπάρχουν τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα τους, από την στιγμή που έκλεισαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και περιορίστηκαν οι προπονήσεις. Προκειμένου να αντισταθμιστούν οι συνέπειες της διακοπής στην ψυχολογία των αθλητών, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν πλήρως, να αποδεχτούν τα συναισθήματα τους και παράλληλα να περιορίσουν τις σκέψεις που τα τονώνουν. Για την προετοιμασία της επιστροφής στις προπονήσεις είναι βασικό να γίνουν κατανοητές οι διαφορετικές συνθήκες προπόνησης και οι νέοι κανονισμοί για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων. Γενικότερα οι αθλητές έχουν ανεπτυγμένη «ψυχική ανθεκτικότητα», καθώς έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν αντίξοες καταστάσεις και πιέσεις μέσα από την αγωνιστική δράση. Το να δουλέψουν με τον εαυτό τους την περίοδο προετοιμασίας και επαναφοράς, θα τους δώσει ακόμα περισσότερα εφόδια αποτελεσματικής διαχείρισης της ψυχολογίας τους.

Ομιλήτρια: Λίνα Ψούνη, Αθλητική Ψυχολόγος, MSc, PhD


To σεμινάριο θα μεταδοθεί live από την σελίδα του ΕΑΚ στο Facebook και από την ιστοσελίδα https://eakchania.gr/webinar-athlites-kai-covid-19-pos-tha-epistrepsoyme-psychika-anthektikoi

 

π1