main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

5/6/2012, Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη ο «Αγροτικός Αύγουστος»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, η 14η Παγκρήτια Έκθεση Προϊόντων Ποιότητας, με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ» που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

 Χαρακτηριστικό της επιτυχίας είναι η εξάντληση των προϊόντων των 23 εκθετών που συμμετείχαν στην έκθεση, ενώ επίσης με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων συντελέστηκαν και  εμπορικές συμφωνίες των εκθετών με μεγάλες αλυσίδες πώλησης τροφίμων της Συμπρωτεύουσας.

 Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, παρουσία των  δήμαρχων Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη - ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια - και Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη καθώς και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, συμμετείχε πλήθος κόσμου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας κ. Πέτρος Πετρακάκης, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης και Χανίων κ.ά.

 Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος  Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στην υψηλή διατροφική αξία της κρητικής κουζίνας η οποία όπως τόνισε αποτελεί «τη κορυφή της μεσογειακής διατροφής» και υπογράμμισε μεταξύ άλλων τις κοινές παραδόσεις, τα έθιμα και γενικά τον ελληνικό δεσμό ενότητας των Κρητών και των Μακεδόνων».

  Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά του για την μεταφορά της διοργάνωσης του Αγροτικού Αυγούστου από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι «η καρδιά της Κρήτης χτυπά σήμερα και για τις επόμενες τρεις ημέρες μέσα στην αγκαλιά της Θεσσαλονίκης».

 Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε το Δήμο Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη «που μας έδωσαν τη δυνατότητα να στήσουμε στο κέντρο της Πόλης της Θεσσαλονίκης αυτή την έκθεση με τα αντιπροσωπευτικά δείγματα των Κρητικών μας αγροτικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης. Τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε στους κατοίκους της συμπρωτεύουσας αυτά τα προϊόντα, που συνθέτουν την Κρητική διατροφή και παράδοση» και προσέθεσε «φιλοδοξούμε με την έκθεση αυτή να φέρουμε τους κατοίκους της Μακεδονίας σε επικοινωνία με τον πολιτισμό της διατροφής μας και να τους κάνουμε κοινωνούς μέσα από την επαφή τους με τα προϊόντα του δικού μας ξεχωριστού τρόπου ζωής».

 Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Χανίων έστειλε ένα ουσιαστικό μήνυμα στήριξης των τοπικών προϊόντων προς όλους τους καταναλωτές, σημειώνοντας:

«Χρέος μας είναι να επιστρέψουμε στη γη μας, στις ρίζες μας.

Να επαναφέρουμε τα αγνά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια.

Να καταναλώνουμε ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

Να μετατρέψουμε επιτέλους σε θετικό το εμπορικό ισοζύγιο των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας έναντι των εισαγωγών….»

P1

P2

P3logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων