main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

8/6/2012, «Με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά: Από το Δήμο Χανίων»

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου και στα πλαίσια των «μαθημάτων μουσικοθεάτρου» που διοργανώθηκαν από τις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων - σε συνεργασία με τη μουσικοπαιδαγωγό Κ. Ξόμαλη,  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 – από παιδιά όλων των ηλικιών - η μουσικοθεατρική παράσταση «Η Πριγκίπισσα Δυσκολούλα» του Ευγένιου Τριβιζά.

Video
Video Θεατρικής Παράστασης

Πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών ανταποκρίθηκε και συμμετείχε στο πρόγραμμα που στόχο είχε αφ’ ενός, να συνδυάσει αρμονικά το βιβλίο, τη μουσική  και το θέατρο και αφ’ ετέρου, τη δημιουργία μιας μουσικοθεατρικής παράστασης από τους ίδιους τους μαθητές, που «δούλεψαν» εκ θεμελίων για το στήσιμό της με απώτερο στόχο να νιώσουν όλα τα παιδιά μικροί δημιουργοί, ν’ αγαπήσουν το βιβλίο και να νιώσουν ότι μπορούν να σταθούν δυνατοί στο σανίδι!

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων Δ. Λειψάκης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στην εκδήλωση  ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος μας Μ. Σκουλάκης, στηρίζουν καθημερινά και με κάθε τρόπο το σημαντικό έργο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, επενδύοντας στη νεολαία, στα παιδιά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ως Δημοτική Αρχή σχεδιάζουμε την υλοποίηση και μιας σειράς άλλων δράσεων για τα παιδιά μέσα στο καλοκαίρι ενώ δεν μπορώ να μη συγχαρώ την κα Β. Χουδαλάκη - την προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών - και όλο το προσωπικό των βιβλιοθηκών καθώς και την κα Ξόμαλη  για την προσπάθεια που κάναμε μαζί τους τελευταίους μήνες για να ολοκληρωθεί αυτό το πρότυπο πρόγραμμα. μαθημάτων μουσικοθεάτρου.

 Από την πλευρά της η προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Β. Χουδαλάκη ανέφερε:  

«Θα απολαύσουμε τους μικρούς μας φίλους, να τραγουδούν, να παίζουν, να  σκηνοθετούν, αφού σκοπός μας ήταν, να τους δώσουμε  την ευκαιρία να εκφραστούν, να αυτοσχεδιάσουν, να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, όχι …επαγγελματικά αλλά αυθόρμητα με την καθοδήγηση της  δασκάλας τους , τους λίγους αυτούς μήνες που συνεργάστηκαν. Ευχαριστούμε την κ. Ξόμαλη για την συνεργασία , την προσφορά, τον ενθουσιασμό και τη θέρμη, που αγκάλιασε το όλο πρόγραμμα, ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς, που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στις δράσεις αυτές, ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο κ. Σκουλάκη,  που στηρίζουν το έργο των Βιβλιοθηκών όπως και τη Διοίκηση του Βενιζέλειου Ωδείου για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας».

Παρουσίαση Διαφανειών
Παρουσίαση

Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων προτάθηκε από τα παιδιά όπως υπάρχει κουμπαράς, όπου τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Χανίων και στο οικοτροφείο Αγ. Νεκταρίου.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης

P1

P2

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων