main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

19/7/2012, Αναρτήθηκε η «Γαλάζια Σημαία» στην παραλία της Νέας Χώρας: Από τον Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη

Αναρτήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19/7/2012, το πρωί, στην παραλία της Νέας Χώρας από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, η «Γαλάζια Σημαία», με την οποία βραβεύτηκε - για μία ακόμη χρονιά  - η συγκεκριμένη παραλία από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992.

Ο κ. Σκουλάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει.

Δεν αρκεί οι ακτές – ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων - να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

«Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση των έντεκα (11) παραλιών που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που γίνεται στο Δήμο μας στον ευαίσθητο τομέα του Περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας.  Εξ’ αυτών οι έξι (6) βρίσκονται στην Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε.) Νέας Κυδωνίας, οι τέσσερις (4) στην Δ.Ε. Ακρωτηρίου και μία (1) στην Δ.Ε. Χανίων, εδώ, στη Νέα Χώρα. Είναι γνωστό ότι  τα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν προτείνουν έναν τουριστικό προορισμό για τους πελάτες τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.

«Tο μεγάλο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χανίων, με την ποιότητα των νερών, τις όμορφες παραλίες, τη λειτουργική τους οργάνωση, την ασφάλεια των λουομένων και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας για τις σύντομες εξορμήσεις ή τις διακοπές τους», συμπλήρωσε ο κ. Δήμαρχος.

ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΑ

Στο μεταξύ, εκδήλωση για την ανάρτηση της «Γαλάζιας Σημαίας», στις παραλίες  Μαράθι και Καλαθά της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 ώρα 11.00. και 12:00 αντίστοιχα.

 Η ανάρτηση θα γίνει από τον Αντιδήμαρχο Χανίων Λευτέρη Αμπαδιωτάκη,  την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλιών Γιώργο Φραγγεδάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Στερνών  Κώστα Τζομπανάκη, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοτικής  Κοινότητας Κουνουπιδιανών  Εμμανουήλ Τσιτωνάκη.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

Επίσης,  εκδήλωση ανάρτηση Γαλάζιας Σημαίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  21 Ιουλίου 2012  στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας και των Αγίων Αποστόλων 10.00.το και 11:30 το πρωί  αντίστοιχα.

Η ανάρτηση θα γίνει από τον Αντιδήμαρχο Χανίων Λευτέρη Αμπαδιωτάκη,  την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλιών Γιώργο Φραγγεδάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας  κ Ανδρέα Παπαγιάννη και την  Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δαράτσου κ  Ευτέρπη Βαλίνη 

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πλουμιδάκη: Από τις 17/5/2021
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων