main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

28/2/2012, Από τον Δήμο Χανίων: Μειώσεις μισθωμάτων σχολικών κυλικείων

Σε μείωση των μισθωμάτων κυλικείων, σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων θα προχωρήσει από την 1η Μαρτίου 2012 ο Δήμος Χανίων, μετά από σχετικές αποφάσεις των αντίστοιχων Σχολικών Επιτροπών.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη, μια και λόγω της οικονομικής κρίσης οι μισθωτές των κυλικείων έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση - εξ αιτίας και της μείωσης των πωλήσεων των προϊόντων που διαθέτουν - με συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην απόδοση του μισθώματος προς τις Σχολικές Επιτροπές.

«Ο Δήμος Χανίων διαμέσου των δύο σχολικών επιτροπών του, αφουγκραζόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνική ομάδα των μισθωτών σχολικών κυλικείων και λαμβάνοντας υπόψη ότι η αδυναμία αυτή, αργά ή γρήγορα, θα οδηγούσε σε διαδοχικές λύσεις των συμβάσεων, με επακόλουθο την απώλεια εσόδων των Σχολικών Επιτροπών, αλλά και τη μη τήρηση των προβλεπομένων σχετικά με την υγιεινή διατροφή των μαθητών - με δεδομένο ότι οι μαθητές θα προμηθεύονται τα απαραίτητα από επιχειρήσεις εκτός σχολικού χώρου – προχώρησε σε αυτή την απόφαση», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο ποσοστό των μειώσεων και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αναφέρθηκαν εν συνεχεία οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης και Χαράλαμπος Βογιατζόγλου αντίστοιχα. Ειδικότερα όπως τόνισαν ότι :

  • για τα μισθώματα έως 20 € ανά μαθητή, η μείωση ανέρχεται σε ποσοστό 10% και
  • για τα μισθώματα από 20,01 € και άνω ανά μαθητή, η μείωση αυτών ανέρχεται σε ποσοστό 20%.

Όπως μάλιστα ανέφεραν η μείωση των μισθωμάτων θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 και εφόσον έχει παρέλθει διετία από την έναρξη της σύμβασης μίσθωσης και δεν έχει γίνει άλλη μείωση του καταβαλλομένου μισθώματος την τελευταία διετία.

 

Τέλος, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου από το Δήμαρχο Χανίων Μ. Σκουλάκη και τους Προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών, στο Δήμο Χανίων αποδόθηκε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2012 του Υπουργείου Εσωτερικών, ποσό ύψους 178.000 ευρώ περίπου για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου.

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων