main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/10/12 ,Η Νορβηγική ορχήστρα του Igor Rybak στα Χανιά: Μουσική συνάντηση στο Βενιζέλειο Ωδείο

Με σκοπό την γνωριμία τους με την ελληνική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τον σύγχρονων Ελλήνων, βρίσκονται από προχθές στα Χανιά, τα μέλη της  Νορβηγικής ορχήστρας του Igor Rybak.

 

Η ορχήστρα, την οποία αποτελούν είκοσι νέοι,  ηλικίας 12 έως 18 χρονών, θα δώσει μία συναυλία κλασικής μουσικής, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στην εκκλησία του Αγ. Νικόλαο Σπλάντζιας  και ώρα  19.00   με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

 

Σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 το πρωί, στην αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων, τα μέλη της ορχήστρας έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Δήμο Χανίων αλλά και μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν «μία πρώτη γεύση» της παραδοσιακής νορβηγικής μουσικής.

 

 «Η μουσική ενώνει τους λαούς, είναι τρόπος ζωής και έκφρασης. Με τη μουσική ταξιδεύεις, γίνεσαι  πιο ήρεμος, πιο δυνατός, πιο αισιόδοξος», επεσήμανε στο καλωσόρισμά  του ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης.

 

«Μας συγκινεί και χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι επέλεξαν να επισκεφθούν τα Χανιά για να  γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του τόπου μας.  Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για την προώθηση και προβολή του Δήμου μας ως τουριστικού προορισμού», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Λειψάκης. Ευχαρίστησε ακόμη το Δ.Σ. του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του κ. Μετζελόπουλο για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης όπως επίσης και την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, για την διάθεση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναυλία της Παρασκευής.

 

 Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη, ευχαρίστησε από την πλευρά της τόσο τη νορβηγική ορχήστρα για «την τιμή που μας κάνει με την επίσκεψή της στην πόλη μας», όσο και το Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων «για τη συμβολή του στην ανάδειξη της δικής μας παράδοσης και του πολιτισμού μας,   με την παρουσίαση  - στην μουσική αυτή σημερινή συνάντηση -  ενός προγράμματος με κρητικούς χορούς και τραγούδια».

 

Την χαρά του για την επίσκεψη της Ορχήστρας στα Χανιά εξέφρασε εξάλλου στον χαιρετισμό του ο διευθυντής της, Igor Rybak, ενώ ο διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων, Γιώργος Κουμής, τόνισε ότι οι μαθητές του σχολείου, αποκομίζουν σημαντικά οφέλη με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις.

 

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Νορβηγική Ορχήστρα καθώς και τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων.

p1

p2

#Εκδηλώσεις,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Πολιτισμός

logo imageσυμβαίνει

“Η Μάχη της Κρήτης - 80 χρόνια”: Έκθεση σπάνιων αδημοσίευτων φωτογραφιών & αντικειμένων εποχής στο Κ.ΑΜ. από τις 20/5/2021
Αναστολή λειτουργίας σε δύο υπηρεσίες του Δήμου Χανίων
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων