main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/9/2012, Επικαιροποίηση αιτήματος παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου από το Δήμο Χανίων: Με Επιστολή του Δήμαρχου Μ. Σκουλάκη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλο

Σε επικαιροποίηση του αιτήματος του Δήμου Χανίων για παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης με επιστολή που απέστειλε την περασμένη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Σε αυτήν, ο Δήμαρχος Χανίων ζητά από τον Υπουργό να προχωρήσουν οι διαδικασίες της παραχώρησης του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου» στο Δήμο Χανίων, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της πόλης των Χανίων για ελεύθερους χώρους». Ταυτόχρονα ζητά να προγραμματιστεί συνάντηση στο Υπουργείο ώστε η Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει με λεπτομέρεια τις προτάσεις και το σχεδιασμό της σε σχέση με το εν λόγω θέμα.

Ο Μ. Σκουλάκης υπενθυμίζει στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι «η παραχώρηση του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου» από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – όπου σήμερα ανήκει -  στο Δήμο Χανίων, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τη τοπική κοινωνία των Χανίων, τα τελευταία χρόνια» προσθέτοντας ότι «για το θέμα αυτό, έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν ομόφωνες αποφάσεις θεσμικών φορέων του Ν. Χανίων (Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, πρώην ΤΕΔΚ, πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων) και έχουν υπάρξει πολλές συζητήσεις αλλά και δεσμεύσεις στη Βουλή υπουργών όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας των τελευταίων ετών».

Τονίζει ακόμη ότι, το εν λόγω στρατόπεδο, βρίσκεται εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης των Χανίων (συνοικία Αγίου Ιωάννη), δίχως να εξυπηρετεί πλέον επιχειρησιακές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και ότι το σύνολο των πολιτών και των φορέων του Νομού, κρίνει αναγκαία την παραχώρηση του  στρατοπέδου στο Δήμο, ούτως ώστε, εν συνεχεία, να διαμορφωθεί σε ελεύθερο χώρο πρασίνου και αναψυχής και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

«Κατά διαστήματα, έχει εκφραστεί η πολιτική βούληση για παραχώρηση ανενεργών στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και να αναβαθμιστούν αισθητικά συνοικίες και περιοχές» προσθέτει ο κ. Σκουλάκης, και αναφέρει τις περιπτώσεις θετικών αποφάσεων που έλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για παραχώρηση στρατοπέδων σε Δήμους όπως π.χ. την παραχώρηση του κτηρίου Διοίκησης του στρατοπέδου «Φιλιππάκου» στο Δήμο Πέλλας, του στρατοπέδου «Παρμενίων» στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και η παραχώρηση του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο Δήμο» καταλήγει ο Δήμαρχος Χανίων.

Τέλος σημειώνεται ότι το εν λόγω αίτημα έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχου που είχε υποβληθεί από τον Δήμαρχο Χανίων στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος ωστόσο δεν προχώρησε στις δέουσες ενέργειες για την θετική έκβαση του. 

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων