main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/3/2012, Συνεργασία Δήμου Χανίων με Εκκλησία για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων πολιτών

«Τη σταθερή συμπόρευση και συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την τοπική Εκκλησία, και ειδικότερα του Δήμου Χανίων με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου (Ι.Μ.Κ.Α.), προκειμένου να υπάρχει συνεχής στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές και άλλες δυσκολίες, επιβεβαιώνει η πρόσφατη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Χανίων για οικονομική ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης, καθώς και των συσσιτίων ενοριών της πόλης μας».

 Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ Χανίων για οικονομική ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας.

 «Λόγω του σημαντικού κοινωνικού έργου, που αναπτύσσει η Μητρόπολη και τα ιερατικά συμβούλια των Ιερών Ναών του Δήμου μας, μέσω της διοργάνωσης συσσιτίων και λοιπών ανθρωπιστικών δράσεων, με αποδέκτες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, έργου που έρχεται να συμπληρώσει ουσιαστικά αυτό που παρέχει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, εισηγηθήκαμε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η οικονομική τους ενίσχυση με τη διανομή ποσού 10.000,00 €, εν όψει και των εορτών του Πάσχα».

Σύμφωνα με την Απόφαση στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου θα διατεθεί το ποσό των 5.000 €, με το ποσό των 1.000 € θα ενισχυθούν ο Ιερός  Καθεδρικός Ναός των Εισοδίων, ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου, ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, ο Ιερός Ναός Αγίων Κων/νου & Ελένης Νέας Χώρας, ο Ιερός Ναός  Αγίου Νικολάου Σούδας, καθώς επίσης 2.000€ θα διατεθούν προς τα συσσίτια της Σπλάντζιας.

 «Το μήνυμα μας είναι όσοι μπορούν να συμπαρασταθούν σε εκείνους που δεν μπορούν», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή στηρίζει σταθερά το σύνολο των  κοινωνικών δομών της πόλης μας. Μάλιστα, αναφορικά με την ενίσχυση της δράσης του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και της κάλυψης των λειτουργικών της δαπανών ο κ. Σκουλάκης γνωστοποίησε ότι εξετάζεται η δημιουργία εταιρικού σχήματος με την Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να υπάρξει ένταξη σε συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας.      

Στην ίδια κατεύθυνση συνεργασίας Δήμου Χανίων και Ιεράς Μητρόπολης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων, κινείται και το εγχείρημα της ίδρυσης και λειτουργίας Υπνωτηρίου, στον χώρο του Θεραπευτηρίου Ψυχικών παθήσεων.

«Εν όψει των εορτών του Πάσχα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ) θα κινητοποιηθούν, προκειμένου να συμπορευτούμε με την τοπική Εκκλησία για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας», κατέληξε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε τον Δήμο Χανίων για την ενεργή στήριξη του και χαιρέτησε τη συνεργασία, που έχει ξεκινήσει, κάνοντας λόγο για πραγματοποίηση μιας παλιάς του επιθυμίας.

«Η συνεργασία λύνει πολλές δυσκολίες, πρέπει να είμαστε και να νιώθουμε ενωμένοι, γιατί έτσι μόνο θα καταφέρουμε να συμπορευθούμε στη διακονία προς τον συνάνθρωπο» τόνισε ο κ. κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Κ.Α., Δαμασκηνός Λιονάκης, η Αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων (ΔΟΚΟΙΠΠ), Χρύσα Χαριτάκη, και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων (ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ), Νάνσυ Αγγελάκη.

p1

logo imageσυμβαίνει

“Η Μάχη της Κρήτης - 80 χρόνια”: Έκθεση σπάνιων αδημοσίευτων φωτογραφιών & αντικειμένων εποχής στο Κ.ΑΜ. από τις 20/5/2021
Αναστολή λειτουργίας σε δύο υπηρεσίες του Δήμου Χανίων
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων