main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

8/3/2012, Στο Δήμο Χανίων το Κτίριο του πρ. ΙΚΑ: Ανακοινώσεις από τα Χανιά του Διοικητή ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλου & Σύσκεψη με Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη

Την παραχώρηση του κτιρίου του ΙΚΑ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νεάρχου και Σολωμού, προκειμένου να στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο Χανίων, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 8/3/2012, το μεσημέρι, από τα Χανιά ο Διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, έπειτα από σχετικό αίτημα, που του είχε υποβληθεί από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

 

Όπως γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ο κ. Σπυρόπουλος πριν λίγες ημέρες και έπειτα από «ασφυκτικές» πιέσεις, όπως τις χαρακτήρισε από πλευράς του Δημάρχου Χανίων, η Διοίκηση του ΙΚΑ έλαβε την απόφαση παραχώρησης της χρήσης του κτιρίου προς τη χανιώτικη κοινωνία και τη δημοτική αρχή. «Θα συμβάλλουμε στο να στεγαστεί άμεσα το Μουσικό Γυμνάσιο σε αυτό τον χώρο. Θα εισηγηθώ την επόμενη Πέμπτη την υπογραφή ενός μακροχρόνιου συμβολαίου, τουλάχιστον 12ετούς διάρκειας, ενώ ο Δήμος με δικά του έξοδα θα ανακαινίσει το οίκημα και βεβαίως κινούμενοι νόμιμα θα πρέπει να καταβληθεί και κάποιο συμβολικό ενοίκιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

 

Ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι το ΙΚΑ ως κοινωνικός φορέας επιδιώκει τη σύνδεση του με την τοπική κοινωνία, με τη μεταφορά πόρων στην ίδια την κοινωνία και κυρίως στη νεολαία να αποτελεί χρέος και καθήκον του. «Εύχομαι στη δημοτική αρχή και στον κ. Δήμαρχο να είναι καλά, να φτιάξει ένα έργο αντάξιο των προσδοκιών της κοινωνίας και αντάξιο του πάθους και της αγωνίας, που είχε ο ίδιος για να λύσει αυτό το πρόβλημα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σπυρόπουλος.

 

«Άξιζε τον κόπο η επικοινωνία, που είχαμε με τον Διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τους τελευταίους μήνες. Ως Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για τη λύση, που δίνεται για το Μουσικό Σχολείο των Χανίων», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, διευκρινίζοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι για την ανακαίνιση, ενώ η σχετική μελέτη, θα ξεκινήσει από αύριο, καθώς η Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ είναι δεδομένη. «Καλό θα είναι να μην βιάζονται κάποιοι, που θέλουν να μας κάνουν αντιπολίτευση, ας μάθουν να κάνουν καλύτερη κριτική», δήλωσε με νόημα ο κ. Σκουλάκης.

 

Ο κ. Σπυρόπουλος νωρίτερα συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, τον διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Χανίων, Στέλιο Ανετάκη, Αντιδημάρχους, τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Γιάννη Κανδαράκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου επιθεώρησε τον χώρο του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονταν έως το 2005 υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χανίων.

 

Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, όπου προσδιορίστηκαν οι τελικές παράμετροι της παραχώρησης, καθώς επίσης τέθηκαν οι άξονες προτεραιότητας, προκειμένου να μεταστεγαστεί το Μουσικό Σχολείο Χανίων στο παραχωρούμενο κτίριο.

 

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο, που έχει στην κυριότητα του το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Χανιά, είναι επιφανείας 1.059,6 m2 επί οικοπέδου επιφανείας 954 m2. Πρόκειται για κτίσμα του 1960, με υπόγειο, ισόγειο και όροφο.

 

Μετά τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο νέο ιδιόκτητο ακίνητο επί της Λεωφόρου Καραμανλή, το εν λόγω ακίνητο παρέμενε - τα τελευταία επτά χρόνια - αναξιοποίητο, έχοντας εγκαταλειφθεί στο πέρασμα και στη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζει μια εικόνα ολοκληρωτικής εγκατάλειψης.

 

Για το εν λόγω κτίριο, μάλιστα, οι τοπικοί φορείς και οι πολίτες των Χανίων είχαν επανειλημμένα εκφραστεί, με διάφορους τρόπους και μέσα, προς τη κατεύθυνση αξιοποίησης του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Η δημοτική αρχή των Χανίων δεδομένης της σημαντικής έλλειψης ελεύθερων δημόσιων κτιρίων, ικανών να φιλοξενήσουν με επάρκεια εκπαιδευτικές υποδομές του Δήμου, οι οποίες σήμερα «ασφυκτιούν», ζήτησε την παραχώρηση κατά χρήση του εν λόγω ακινήτου, ώστε στη συνέχεια, αφού προχωρήσει στη συντήρηση και ανακατασκευή του, να διαμορφωθεί αυτό καταλλήλως, προκειμένου να φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μοναδικό Μουσικό Σχολείο σε επίπεδο Νομού Χανίων και ένα από τα μόλις 37 σε όλη τη χώρα και στο οποίο κατά τη φετινή σχολική περίοδο φοιτούν 60 μαθητές.

p1

p2

p3

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων