main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

28/9/12 , Ποικίλες δράσεις στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για την Τρίτη Ηλικία

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί  ως ημέρα της τρίτης ηλικίας, μέρα αφιερωμένη   στα «περήφανα γηρατειά»  που  αποτελεί αφετηρία γόνιμου προβληματισμού και πρόσκληση για να αναλογιστούμε την δική μας προσωπική ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο.

Η παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία καθιερώθηκε για να μας αφυπνίζει όπως επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου σήμερα 28/9/12 στο Δημαρχείο Χανίων, η πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Χρύσα Χαριτάκη .   

Η Τρίτη Ηλικία  είναι οι γονείς μας,  οι παππούδες και γιαγιάδες μας. Αυτοί στους οποίους οφείλουμε ότι είμαστε σήμερα και ότι θα γίνουμε στο μέλλον. Είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, ο καθοδηγητής των επιλογών μας, ο εμπνευστής και συμπαραστάτης στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για επιβίωση, συνέχισε η κα Χαριτάκη και πρόσθεσε:

«Είναι εκείνοι  που έδωσαν με γενναιότητα το δικό τους αγώνα και τον κέρδισαν, κάτω από  συνθήκες που ξεπερνούσαν τα ανθρώπινα όρια και αντοχές, εξασφαλίζοντας μας τη ζωή.

Και τούτη η γενιά της Τρίτης Ηλικίας έχει αποδείξει ότι ξέρει να αγωνίζεται, να προσφέρει, να διεκδικεί. Τα μαθήματα ζωής που μας δίνουν  καθημερινά είναι το πιο ισχυρό κίνητρο για μας. Να βελτιωθούμε, να μην επαναπαυόμαστε για να αξιωθούμε, όταν θα κάνουμε τον απολογισμό της ζωής μας, να αισθανθούμε υπερηφάνεια για όσα καταφέραμε».

«Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και των μέσων που διαθέτουμε o Δήμος Χανίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας συμπαραστέκεται  στις ανάγκες τους  είτε μέσω των 10  ΚΑΠΗ που λειτουργούν με επιτυχία στο Δήμο  μας, είτε μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» είτε μέσω δράσεων κοινωνικής Πρόνοιας που έχουμε προγραμματίσει είτε σε προσωπικό επίπεδο μέσα από την καθημερινή μας επαφή και επικοινωνία», επεσήμανε ακόμη η κα Χαριτάκη η οποία καταλήγοντας τόνισε ότι « για  όλα όσα μας προσέφεραν,  τη ζωή που μας χάρισαν ξοδεύοντας αγόγγυστα τη δική τους, μια λέξη μόνον  έχω να  πω: Ευχαριστούμε ».

Η  Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Ο.Π. του Δήμου Χανίων κ. Κατερίνα Κουνελάκη, ανέφερε από την πλευρά της ότι ο εορτασμός έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ το 1990 για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής .

«Ο   Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων  διοργανώνει και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες σε αυτό το δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας που συμπαραστάθηκε στους γονείς του, δημιούργησε οικογένειες και συνεχίζει να προσφέρει στα παιδιά και στα εγγόνια», τόνισε ακόμη η κα Κουνελάκη.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα ΚΑΠΗ  του Δήμου Χανίων:

1/10      ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ

            Προβολή ταινίας και διάλεξη με θέμα “Προσαρμογή ηλικιωμένου στην οικογένεια και της    οικογένειας στην Τρίτη Ηλικία ”ομιλήτρια Τζανακάκη Μαρία Δ/τρια Ψυχιατρικής Κλινικής Γ. Ν.  Χανίων, Πρόεδρος Alzcheimer Χανίων.

            Ομιλία με θέμα “Η Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία”με ομιλήτρια την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο    Πετράκη Ευαγγελία Ελένη

            Ώρα εκδήλωσης :18:00 μμ

3/10      Β''  ΚΑΠΗ

             Συνεστίαση κέρασμα -μουσική εκδήλωση

             Ώρα εκδήλωσης :19:30 μμ

3/10      ΚΑΠΗ  ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟY 

            Εργαστήριο Κρητικής Παράδοσης σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο  

             Βαμβακόπουλου . Παρουσίαση κατασκευής χειροποίητης κούκλας.

             Αφήγηση Ερωτόκριτου από μέλη του ΚΑΠΗ.

             Τραγούδια και ποιήματα από μαθητές του Σχολείου

             Ώρα εκδήλωσης :10πμ

 4/10      Γ'' ΚΑΠΗ

              Ομιλία με θέμα :Η Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία”  της διατροφολόγου 

              Πετράκη Ελένης . 

             Ώρα εκδήλωσης :10πμ

5/10      Α'' και ΣΤ''  ΚΑΠΗ

Ομιλία με θέμα “Μεσογειακή διατροφή και μακροβιότητα” με ομιλήτρια της    διαιτολόγο -  Τσουρουνάκη Κική

 

5/10      ΚΑΠΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

             Εργαστήριο Κρητικής Παράδοσης σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο

             Κουνουπιδιανών

   8/10     ΚΑΠΗ ΔΑΡΑΤΣΟ

             Συνεστίαση κέρασμα -μουσική εκδήλωση

             Ώρα εκδήλωσης :19:30 μμ

10/10   Ε ''ΚΑΠΗ

            Γιορτή αφιέρωμα στα μέλη του ΚΑΠΗ με μουσική και παραδοσιακό κέρασμα

             Ώρα εκδήλωσης :12.00 μ

    11/10   Δ'' ΚΑΠΗ

         Ομιλία Κ. Βασιλομανωλάκη μέλος της γενικής συνέλευσης της εθνικής  επιτροπής της  UNICEF με θέμα “Ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς όριο ηλικίας”

           Ώρα εκδήλωσης :18:00 μμ

p1

#Κοινωνική Πολιτική,#ΚΑΠΗ-Βοήθεια στο Σπίτι,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΟΚΟΙΠΠ