main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

28/3/13, «Βράβευση υποστηρικτών & εθελοντών του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου από το Δήμο Χανίων: με την συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας

Τιμητική εκδήλωση για την βράβευση φορέων, επιχειρήσεων, εθελοντών και όλων των πολιτών που αγκάλιασαν, στήριξαν και συνεχίζουν να προσφέρουν στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, πραγματοποίησε ο Δήμος Χανίων την Τετάρτη το βράδυ 27 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την σημαντική προσφορά τους.

 “Εκδήλωση τιμής της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς” την χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, καθώς εξήρε το πολύτιμο έργο των χορηγών, των εθελοντών και των απλών πολιτών, των Ανθρώπων με “Α” κεφαλαίο ... « Για εμάς είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό κι ελπιδοφόρο να τους έχουμε κοντά μας, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, συμπαραστάτες και άξιους αρωγούς των προσπαθειών μας».

 Όπως γνωρίζετε όλοι – και το πιστοποιούν οι πρωτοβουλίες και δράσεις μας - ο Δήμος μας οργανώνει την κοινωνική πολιτική στα Χανιά με σχέδιο και όραμα, καθώς θεωρούμε την πρόνοια, την υγεία και την κοινωνική προστασία δημόσια αγαθά που οφείλουμε να προσφέρουμε στους πολίτες» επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

 «Κύριο μέλημά της δημοτικής αρχής αποτελεί η ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας τόσο του Κοινωνικού Παντοπωλείου όσο και των άλλων κοινωνικών δομών και παρεμβάσεων του Δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος.

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σκουλάκης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου για την παραχώρηση του χώρου που στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και με τους μεγάλους χορηγούς: το ΙΝ.ΚΑ. και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων αλλά και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Χανίων για τη συνέπεια και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν.

 Ως ελάχιστη αναγνώριση της συμβολής των εθελοντών μας αποφασίσαμε, πέρα από την αποψινή τιμητική διάκριση, να τους προσφέρουμε και τρία μικρά δώρα: εκπτωτικά κουπόνια για τις αγορές τους στα καταστήματα της πόλης, σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, πέντε δωρεάν εισιτήρια στον καθένα για προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπο”, καθώς και μειωμένες τιμές στα εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων για τις μετακινήσεις τους.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κα Χρυσούλα Χατζηδάκη τόνισε ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με την συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών που προσφέρουν ανιδιοτελώς την βοήθεια τους στους συνανθρώπους μας, καθώς και χορηγών-υποστηρικτών, επιχειρηματιών και απλών Χανιωτών, οργανώνουν μια σειρά από δομές και δράσεις, προκειμένου να ανακουφίσουν κυρίως τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Επιδίωξη μας είναι η στήριξη συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, αφού η πολυεπίπεδη κρίση έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και η κατά το δυνατό επέκταση του προγράμματος, ώστε να επωφελούνται περισσότεροι συμπολίτες μας, λαμβάνοντας εκτός από τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως σχολικά, είδη ένδυσης, υπόδησης .

Με την σειρά της ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο σύνολο τους.

P1

P2

#Κοινωνική Πολιτική,#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά