main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

30/1/13, Απάντηση της Προέδρου του Δ.Σ. Χανίων κας Φραγκογιάννη Χριστίνας προς τις Δημοτικές Παρατάξεις της Μειοψηφίας .

Με αφορμή τις δηλώσεις-καταγγελίες στις οποίες προέβησαν τις προηγούμενες ημέρες οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης εις βάρος της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η κα Φραγκογιάννη Τσάφαρη Χριστίνα προέβη σήμερα στην εξής δήλωση:

 «Θεωρώ ότι είναι πέρα από κάθε λογική – δεοντολογία αλλά και ηθική, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης να απασχολούν την κοινωνία με κίνητρα μικροπολιτικά και μεθοδευμένες “στοχοποιήσεις”. Δεν νομίζω ότι προσφέρουν ως οφείλουν υπηρεσίες στους Δημότες, οι οποίοι έχουν ανάγκη από ουσία - ειδικά σήμερα - και όχι ''''φτηνούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς''''. Οι δικές μου αρχές και η πρακτική μου, όσα χρόνια ασχολούμαι με την Αυτοδιοίκηση, είναι διαφορετικές.

 Είναι πραγματικά επικίνδυνο να γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι θεσμοί (εν προκειμένω το Δημοτικό Συμβούλιο) για να κάνουν κάποιοι αισθητή την παρουσία τους με τρόπο όμως αδόκιμο και αγνοώντας ηθελημένα την διαδικασία αλλά και την ουσία.

 Συγκεκριμένα :

  • Στις 18 Ιανουαρίου κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αίτημα από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας προκειμένου να συζητηθεί στο ΔΣ το θέμα των τελών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Χανίων. Επειδή η Δημοτική αντιπολίτευση αγνοούσε το νομοθετικό πλαίσιο και τις διαδικασίες που διέπουν την τιμολογιακή πολιτική και τον καθορισμό των προαναφερθέντων τελών τους ενημέρωσα τότε ότι αρμόδιο όργανο για την τιμολογιακή πολιτική δεν είναι το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., το οποίο λαμβάνει σχετική απόφαση και την οποία αποστέλλει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Στις 23/1/13 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. όπου και συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα.

  • Στις 25/1/13, ημερομηνία κατά την οποία εστάλη η πρόσκληση σύγκλησης για το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δεν είχαμε παραλάβει την απόφαση του Δ..Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ και συνοδευτικά με την πρόσκληση του συμβουλίου, απέστειλα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και σχετικό έγγραφο που τους ενημέρωνα γι'' αυτό .

  • Στις 29/1/13 παρέλαβα την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τότε επικοινώνησα άμεσα με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τους ενημέρωσα ότι θα συζητηθεί το θέμα των τελών ύδρευσης εκτός ημερησίας διάταξης, αγνοώντας το ότι με είχαν εγκαλέσει μέσω συνέντευξης τύπου στα ΜΜΕ.

 Έτσι έχουν τα γεγονότα και η διαδικασία...

 Με λύπη μου παρατηρώ το τελευταίο διάστημα την “στοχοποίηση” στελεχών της Δημοτικής Αρχής και εμένα στην προκειμένη περίπτωση. Εκτιμώ ότι αυτή η πρακτική δεν βοηθά κανένα.

 Αφήνει ανέπαφους όσους δεν αφορά και τους ερμηνευτές της στοχοποίησης στην κρίση της κοινωνίας, η οποία στην δύσκολη δοκιμασία που βιώνει έχει ανάγκη ομοψυχίας, βοήθειας, συνεργασίας και συμπαράστασης.

 Μετά από τέτοιες λογικές και πρακτικές νιώθω μεγαλύτερη και πιο βαριά ευθύνη να διαφυλάξω την σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως θεσμό και διαβεβαιώνω τους Δημότες μας ότι αυτό θα πράξω. Παράλληλα, κάνω έκκληση σε όλους τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου τους…»

p1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων