main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/04/2013, Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ στην Δ.Ε. Κεραμειών

Εγκαινιάστηκε χθες, Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στην Δ.Ε. Κεραμειών, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου, το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες την λειτουργία του.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, “μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής των Χανίων, από την ανάληψη των καθηκόντων της, υπήρξε η στήριξη αλλά και η επέκταση των κοινωνικών δομών του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου. Αυτό αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προτάσσοντας την κοινωνική πολιτική ως κυρίαρχη πολιτική στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας και οι πολίτες της”.

“Το ΚΑΠΗ Κεραμειών είναι το τέταρτο νέο ΚΑΠΗ που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από εκείνα του Βαμβακόπουλου, Δαράτσου και Κουνουπιδιανών, και το 11ο συνολικά σε επίπεδο Δήμου», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι στο εν λόγω ΚΑΠΗ εφαρμόζεται και το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, με σκοπό την παροχή καθημερινής φροντίδας σε μη αυτοεξυπηρετούμενα, πάσχοντα, μοναχικά ή και οικονομικά αδύναμα ηλικιωμένα άτομα της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας.

Τέλος ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το προσωπικό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δ.Ε. Κεραμειών κ. Β. Καστρινάκη “για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση της νέας αυτής κοινωνικής δομής”.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Χρύσα Χαριτάκη, ανέφερε ότι, “στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος Χανίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας, συμπαραστεκόμαστε στις ανάγκες της τρίτης ηλικίας, είτε μέσω των ένδεκα (11) ΚΑΠΗ που λειτουργούν με επιτυχία στο Δήμο μας, είτε μέσω του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, είτε μέσω δράσεων Κοινωνικής Πρόνοιας, που έχουμε προγραμματίσει, είτε σε προσωπικό επίπεδο μέσα από την καθημερινή μας επαφή και επικοινωνία”.

 

Στην τελετή των εγκαινίων, παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι Χανίων και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.

P1

#ΚΑΠΗ-Βοήθεια στο Σπίτι,#Κεραμειά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στις 02/12/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»