main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/04/2013, Βράβευση συμμετεχόντων στην Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013 από το Δήμο Χανίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ για την απονομή των επαίνων στους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που συμμετείχαν στην «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013».

 

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, ανέφερε :

«Για δεύτερη χρονιά φέτος υλοποιήσαμε το πρόγραμμα  «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης , καθώς και φορείς πολιτισμού.

Στόχος μας ήταν η προβολή και ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού και ιδιαίτερα των νέων και να δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία σε όλους όσους  στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με τις τέχνες, να παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, δίνοντάς τους έτσι το κίνητρο για περαιτέρω δράσεις στον τομέα του πολιτισμού.

Οι εκπαιδευτικοί μας  που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό από τις επάλξεις της εκπαίδευσης, μεταλαμπαδεύοντας με μεράκι, αγάπη, υπομονή και επιμονή, τη γνώση και τις αξίες της ζωής στους μαθητές, με την ίδια αγάπη και μεράκι, διάβηκαν με τους μαθητές τους το κατώφλι της δημιουργίας, ταξίδεψαν στον κόσμο των τεχνών.

Πέντε μήνες, λοιπόν, καλλιτεχνικής δημιουργίας, με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με την έκθεση εικαστικής δημιουργίας και φωτογραφίας το Φεβρουάριο, συνεχίστηκε με το μήνα χορού και μουσικής το Μάρτιο, στην οποία πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, με εξαιρετική επιτυχία, βραδιές κλασικού και σύγχρονου χορού. Τον Απρίλιο, που ήταν ο μήνας θεάτρου παρακολουθήσαμε εξαιρετικές παραστάσεις, που θα συνεχιστούν και το Μάιο. Ενώ τον Ιούνιο θα θαυμάσουμε τις κινηματογραφικές δημιουργίες των παιδιών.

Απόψε τιμούμε τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τις σχολές χορού και τους μαθητές τους.

Απόψε τιμούμε τους 1.951 μαθητές και μαθήτριες και τους 187 Εκπαιδευτικούς των 63 εκπαιδευτικών μονάδων από τους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και των 118 μελών των 14 Φορέων Πολιτισμού που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ευελπιστούμε η Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, να λειτουργήσει ως εφαλτήριο πολιτιστικής ανάπτυξης, δίνοντας όχι μόνο διέξοδο στις δημιουργικές ανησυχίες του καθενός μας, αλλά και να δώσει νέα πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, αναβαθμίζοντας έτσι τον πολιτισμό μας που είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά.»

 Ο Αντιδήμαρχος Χανίων κος Δημήτρης Λειψάκης, ανέφερε :

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου, να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, στην εκδήλωση απονομής των επαίνων συμμετοχής στην «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013»  που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά - ως συνέχεια του θεσμού του "Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας" - ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ με τη συνεργασία μιας σειράς φορέων της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή θέσαμε ως βασική μας προτεραιότητα τη στήριξη, διάδοση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας, τη στήριξη και διάδοση της σύγχρονης καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας και την εξασφάλιση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την άσκηση και ανάπτυξη των ατομικών δημιουργικών ικανοτήτων της νεολαίας του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό όλες οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της φετινής "Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας", αποτέλεσαν το καλύτερο επιστέγασμα της καλλιτεχνικής έμπνευσης των νέων του τόπου μας, οι οποίοι κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν με τη δημιουργικότητα, το πνεύμα και τη μοναδική δυνατότητα έκφρασής τους, με δράσεις και δρώμενα σε τομείς όπως το θέατρο, η μουσική, ο χορός τα εικαστικά, ο κινηματογράφος, ο γραπτός λόγος, κ.α.

Μέσα σε πέντε μήνες καλλιτεχνικής δημιουργίας 1.951 μαθητές και μαθήτριες, 187 Εκπαιδευτικοί και 118 μέλη φορέων Πολιτισμού, με σκληρή δουλειά και πολύ μεράκι, έβαλαν φέτος τη δική τους σφραγίδα, αναδεικνύοντας την "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας" σ'' έναν από τους κορυφαίους καλλιτεχνικούς θεσμούς του Δήμου μας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα και φέτος, η καλλιτεχνική "Άνοιξη" η οποία ταξίδεψε τη σκέψη μας μακριά από τη συμβατική καθημερινότητα προσφέροντας μας μια γιορτινή ατμόσφαιρα, πλούσιας νεανικής καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Είμαι βέβαιος ότι κάθε χρόνο, η καλλιτεχνική "Άνοιξη" του Δήμου μας θα γίνεται καλύτερη.

Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι πως η παρούσα Δημοτική Αρχή θα στέκεται σταθερά αρωγός αυτής της πρωτοβουλίας, στηρίζοντας και επικροτώντας κάθε προσπάθεια δημιουργικής έκφρασης των νέων μας, που άλλωστε, αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το να υπάρχουν τέτοιες πηγές τέχνης και πολιτισμού, είναι μια μεγάλη ανάσα και μια πύλη για να ονειρευόμαστε και να συνυπάρχουμε δημιουργικά.»

 Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Ηλίας Ποντικάκης και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων κος Γιάννης Κανδαράκης.

 Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, τη χορωδία και ορχήστρα του 7ου Γυμνασίου Χανίων και την ομάδα σύγχρονου χορού του Γενικού Λυκείου Ελ. Βενιζέλου.

P1

P2

P3

P4

P5

P6

P7

#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση,#ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ