main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

30/05/2013, Εγκαινιάστηκε στην Θεσσαλονίκη ο “Αγροτικός Αύγουστος 2013”:

Ποιοτικά κρητικά προϊόντα, μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο της Παγκρήτιας Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης με την επωνυμία “Αγροτικός Αύγουστος 2013”, που φιλοξενείται, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στην Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2013, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπουτάρης, επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός, ενώ αναφορά έκανε και στους δεσμούς που ενώνουν τα Χανιά με την Θεσσαλονίκη.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επεσήμανε ότι “ο Αγροτικός Αύγουστος έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νομού Χανίων και της Κρήτης, με απόηχο σε όλη την Ελλάδα, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις τόσο εδώ, στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα”, προσθέτοντας ότι “για το λόγο αυτό, φέτος η έκθεση θα μεταφερθεί στο Μόναχο της Γερμανίας από 19 έως 22 Ιουλίου και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου του Μονάχου”.

Είναι μια γιορτή της Κρητικής γης, ένα φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο”, τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι “κάθε χρόνο, ο Αγροτικός Αύγουστος, έχει και ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς το οποίο αναδεικνύεται με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες. Ο “Αγροτικός Αύγουστος 2013”, συνέχισε ο Δήμαρχος Χανίων, “έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Αγροτικά Προϊόντα: Βιολογικά, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σκουλάκης, επεσήμανε ότι, “επιβάλλεται τώρα όσο ποτέ να προτείνουμε ένα νέο διατροφικό πρότυπο του καταναλωτή, να επαναφέρουμε τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια, που δυστυχώς εκτοπίζονται από εισαγόμενα και όχι καλύτερης ποιότητας προϊόντα και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πέραν του τουρισμού, βαριά βιομηχανία για τη δοκιμαζόμενη χώρα μας είναι και ο πρωτογενής τομέας”.

Στην τελετή των εγκαινίων, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Γιώργος Τραχαλάκης και το Δ.Σ. της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με ώρες λειτουργίας 10.00 -14.00 και 18.00 – 22.00.

p1

p2

p3

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»