main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

30/05/2013, Εγκαινιάστηκε στην Θεσσαλονίκη ο “Αγροτικός Αύγουστος 2013”:

Ποιοτικά κρητικά προϊόντα, μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο της Παγκρήτιας Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης με την επωνυμία “Αγροτικός Αύγουστος 2013”, που φιλοξενείται, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στην Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2013, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπουτάρης, επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός, ενώ αναφορά έκανε και στους δεσμούς που ενώνουν τα Χανιά με την Θεσσαλονίκη.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επεσήμανε ότι “ο Αγροτικός Αύγουστος έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νομού Χανίων και της Κρήτης, με απόηχο σε όλη την Ελλάδα, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις τόσο εδώ, στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα”, προσθέτοντας ότι “για το λόγο αυτό, φέτος η έκθεση θα μεταφερθεί στο Μόναχο της Γερμανίας από 19 έως 22 Ιουλίου και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου του Μονάχου”.

Είναι μια γιορτή της Κρητικής γης, ένα φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο”, τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι “κάθε χρόνο, ο Αγροτικός Αύγουστος, έχει και ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς το οποίο αναδεικνύεται με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες. Ο “Αγροτικός Αύγουστος 2013”, συνέχισε ο Δήμαρχος Χανίων, “έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Αγροτικά Προϊόντα: Βιολογικά, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σκουλάκης, επεσήμανε ότι, “επιβάλλεται τώρα όσο ποτέ να προτείνουμε ένα νέο διατροφικό πρότυπο του καταναλωτή, να επαναφέρουμε τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια, που δυστυχώς εκτοπίζονται από εισαγόμενα και όχι καλύτερης ποιότητας προϊόντα και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πέραν του τουρισμού, βαριά βιομηχανία για τη δοκιμαζόμενη χώρα μας είναι και ο πρωτογενής τομέας”.

Στην τελετή των εγκαινίων, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Γιώργος Τραχαλάκης και το Δ.Σ. της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με ώρες λειτουργίας 10.00 -14.00 και 18.00 – 22.00.

p1

p2

p3

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.