main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/1/13, Αξιόλογες δράσεις από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π Δήμου Χανίων: Ανακοινώσεις σε συνέντευξη Τύπου

Έναρξη Β΄ Κύκλου Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου

 Στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της επιμόρφωσης των δημοτών, ο Δήμος Χανίων μέσω του Οργανισμού Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) πραγματοποιεί και δεύτερο κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα: «''''H ευτυχία στην Ωριμότητα''''.

 Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2013 στην Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα.

 «Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο καλύπτει την ανάγκη του πολίτη για ενημέρωση και επιμόρφωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα» επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα 24 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Χανίων η πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π, Χρύσα Χαριτάκη, προσθέτοντας ότι «λειτουργεί με τη μορφή μαθημάτων - σεμιναρίων από καθηγητές των Πανεπιστημίων της χώρας μας, τα οποία μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και γνώσεων».

Όπως ακόμη τόνισε η πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π «η μάθηση και η ενίσχυση του πνεύματος ως μέσου ανάδειξης της προσωπικότητας, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και ιδιαίτερα όσων επιθυμούν την συνεχή επιμόρφωση.

 Τέλος ευχαρίστησε την ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ιδιαίτερα τον πάτερ Αντώνιο Σαπουνάκη για την παραχώρηση της αίθουσας.

 Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π, Κατερίνα Κουνελάκη, επεσήμανε ότι ''''με δεδομένη τη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα που καθημερινά όλοι βιώνουμε, προσπαθούμε να συμβάλουμε στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των πολιτών και να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν δεξιότητες έτσι ώστε να ελέγχουν οι ίδιοι τις επιλογές τους , τη ζωή τους και την υγείας τους '''' .

 Απώτερος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάθε συμμετέχοντα μέσα από τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν να ανακαλύψει στοιχεία του εαυτού του, να πάρει στήριξη, ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα κατέληξε η κα Κουνελάκη.

 Εγγραφές πραγματοποιούνται από αύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Φεβρουαρίου ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και στα τηλ. 2821341628 και 2821341630 .

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΔΟΚΟΙΠΠ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

 

Β’ΚΥΚΛΟΣ 2012-2013

«Η ευτυχία στην ωριμότητα»

 06/02/13 «Η διεύρυνση του ψυχικού μας κόσμου»

Ομιλητής: Μπακιρτζής Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Παιδαγωγικής

Εκπαίδευσης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ώρα : 6μμ -8μμ

 

13/02/13 «Μέτρο-ισορροπία -νόημα:Η ευτυχία στην καθημερινότητα»

Ομιλήτρια: Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά

Καθηγήτρια Ψυχολογίας - Προπτυχιακό & Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο

University of Indianapolis, Athens Campus

Ώρα : 6μμ -8μμ

 

22/02/13 «Προσωπική ανάπτυξη και οικογενειακή δυναμική»

Ομιλητής: Κλήμης Ναυρίδης

Καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ώρα : 6μμ -8μμ

 

27/02/13 «Για πάντα νέοι ή για πάντα υγιείς;»

Ομιλητής: Δρ Στάθης Γκόνος

Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακολογίας και

Βιοτεχνολογίας Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ώρα : 6μμ -8μμ

 

06/03/13 «Κατακτήστε την ευτυχία απαλλάσσοντας τον εαυτό σας από

νευρώσεις»

Ομιλητής: Παπάνης Ευστράτιος

Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ώρα : 6μμ -8μμ

 

 13/03/13 «Η απομάγευση των προσώπων και συναισθημάτων στις ερωτικές,συντροφικές και συζυγικές σχέσεις. Από την ονειρική προσδοκία στην καθημερινή πραγματικότητα »

Ομιλητής: Τσάκαλος Μιχαήλ

Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας, Σχολικός Σύμβουλος στη Β''θμια Εκπαίδευση

Ώρα : 6μμ -8μμ

 

 

Έναρξη Β΄ Κύκλου Σχολής Γονέων

 Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων της σχολής γονέων που έχουν παιδιά στην προσχολική ηλικία.

Στη Σχολή Γονέων πραγματοποιήθηκαν δέκα δίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα απόγευμα 6:00 -8:00μμ. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 29 Οκτωβρίου 2012 και ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 2013.

 

Η ομάδα αφορούσε γονείς που έχουν παιδιά στην βρεφική-προσχολική ηλικία και τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: H επικοινωνία στην οικογένεια, η αυτοεκτίμηση, η αναγνώριση και η έκφραση των συναισθημάτων, ο φόβος, η ζήλια, η επιθετικότητα, τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η ψυχολογία του πένθους.

 Η ομάδα ήταν βιωματική, τα μέλη της είχαν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, την έκφραση των συναισθημάτων τους καθώς και την ανίχνευση των αναγκών τους .

 Υπεύθυνη των σχολών γονέων είναι η κα Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων.

 Επόμενος κύκλος της σχολής γονέων θα ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 , θα αφορά γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία και θα πραγματοποιείται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην παλιά Πόλη .

p1

p2

#Ανακοίνωση,#Χανιά ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση,#ΔΟΚΟΙΠΠ