main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/07/2013, Αυτοψία Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη στο αντλιοστάσιο λυμάτων του Ενετικού Λιμένα Χανίων

Την εξέλιξη των εργασιών υλοποίησης μιας από τις τελευταίες φάσεις του έργου «Κατασκευή Νέων αντλιοστασίων λυμάτων Α2 και Α9 (Ενετικού λιμένα – Παλιάς πόλεως Χανίων) και εγκατάσταση συστήματος απόσμησης στο κεντρικό αντλιοστάσιο Α3» επιθεώρησε σήμερα Πέμπτη 04 Ιουλίου 2013 ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νίκη Αποστολάκη, τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Δημήτρη Παπαδάκη, στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. καθώς και από κλιμάκιο της 28ης Εφορείας Βυζαντινών και Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας έγινε ουσιαστικά επιθεώρηση των αναγκαίων διαδικασιών προετοιμασίας της τοποθέτησης σε βάθος 14 μέτρων, του ήδη κατασκευασμένου τσιμεντένιου αντλιοστασίου Α2. Οι σχετικές εργασίες έγιναν με τη βοήθεια ειδικού γερανού, ούτως ώστε να μετακινηθεί και να βυθιστεί στο προετοιμασμένο σκάμμα το μισό τμήμα του αντλιοστασίου βάρους περίπου 70 τόνων, πάνω από το οποίο θα ακολουθήσει η κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος του αντλιοστασίου.

 «Πρόκειται για ένα έργο σημαντικής αναβάθμισης της περιοχής”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επίσκεψη του στο σημείο, προσθέτοντας ότι «το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο θα αντικαταστήσει μικρότερο και παλαιάς τεχνολογίας αντλιοστάσιο, που εγκυμονούσε αρκετούς κινδύνους για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους τουρίστες της περιοχής. Μετά από αρκετές δυσκολίες οι εργασίες οδεύουν προς το τέλος και γι’ αυτό θα πρέπει να συγχαρούμε τόσο τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. όσο και την Αρχαιολογία για την πρόοδο των εργασιών και την επικείμενη ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην περιοχή της Παλιάς Πόλης τα τελευταία χρόνια».

 Με τη σειρά της η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νίκη Αποστολάκη, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και πιο κρίσιμα στάδια της όλης κατασκευής του αντλιοστασίου, αφού οι χειρισμοί είναι λεπτοί και πολύ μεγάλης ακριβείας, εξαιτίας του μεγάλου βάθους τοποθέτησης που σε συνδυασμό με το τεράστιο βάρος δυσχεραίνουν το όλο εγχείρημα». Συμπλήρωσε δε ότι «το αντλιοστάσιο αυτό θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία και την απόδοση του αποχετευτικού δικτύου της Παλιάς Πόλης, συνολικού μήκους 2,2 χιλιομέτρων, το οποίο εξυπηρετεί 2.250 υδρόμετρα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη για τον τουρισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου μας περιοχή όπως αυτή της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων».

 Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 809.000 € και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

p1

p1
p2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Ύδρευση/Άρδευση/Αποχέτευση ,#ΔΕΥΑΧ

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά