main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

16/10/2013, “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ” Διαψεύδει η Πολεοδομία τον Τ. Βάμβουκα και την παράταξή του για το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την προσθήκη κτιρίων για τη στέγαση του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών σε παρακείμενο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας Ι.Ν. “Η Γέννησις της Θεοτόκου”, από το Δήμο Χανίων γίνονται γνωστά τα εξής:

 1. Η Δημοτική Αρχή προ αρκετών μηνών οπότε και προέκυψε το θέμα της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας στο υπάρχον κτίριο του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, διερεύνησε τη λύση της προσθήκης αιθουσών διδασκαλίας στο παρακείμενο αγροτεμάχιο εμβαδού 1110,37τ.μ. ιδιοκτησίας της εκκλησίας. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που έγινε από τα στελέχη του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Χανίων προέκυψε ότι το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ούτε κατά κανόνα αφού η αρτιότητα εντός του διάσπαρτου τμήματος του οικισμού Κορακιές, στο οποίο βρίσκεται το αγροτεμάχιο, είναι 2.000 τ.μ., αλλά ούτε και κατά παρέκκλιση αφού δεν προϋφίσταται του 1985 καθώς έχει προέλθει από μεταγενέστερη κατάτμηση ευρύτερης έκτασης ιδιοκτησίας Ι.Ν. “Η Γέννησις της Θεοτόκου”.

 1. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/06/2013 με θέμα τη σχολική στέγη. Παρά την αναλυτική ενημέρωση που υπήρξε στο Σώμα, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Α. Βάμβουκας, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ αμφισβήτησε τα στοιχεία και τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής υποστηρίζοντας ότι “το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση”, καλώντας την να το διερευνήσει περαιτέρω και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει προσθήκη κτιρίου σε αυτό.

 1. Προκειμένου να αρθούν και οι παραμικρές αμφιβολίες περί του εν λόγω θέματος και να σταματήσει ο ανεύθυνος λαϊκισμός από ορισμένους για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της σχολικής στέγης, το Τμήμα Παιδείας υπέβαλλε σχετικό ερώτημα - με την από 26/9/2013 αίτηση -προς την Διεύθυνση της Υπηρεσίας Δόμησης, ως καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία, ούτως ώστε α διερευνήσει και να βεβαιώσει εγγράφως αν το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

 1. Η Υπηρεσία Δόμησης, με το με αριθμ. 8559/5287/9-10-13 έγγραφο της, βεβαίωσε – προς επίρρωση των αναφορών της Δημοτικής Αρχής - ότι το “επίμαχο” αγροτεμάχιο ΔΕΝ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ούτε κατά κανόνα ούτε κατά παρέκκλιση.

 1. Η απάντηση αυτή της καθ’ ύλην αρμόδιας υπηρεσίας έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρισμούς και την επιχειρηματολογία της Δημοτικής Αρχής – όπως αυτή εκφράστηκε διαμέσου του Δημάρχου Χανίων Μ. Σκουλάκη, της αρμόδιας Αντιδημάρχου κας Χατζηδάκη και του Τμήματος Παιδείας – και να διαψεύσει παταγωδώς τον κ. Βάμβουκα και την παράταξη του, οι οποίοι με περίσσια προχειρότητα και άκρατο λαϊκισμό δήλωναν πομπωδώς στα Μέσα Ενημέρωσης ότι η πρόταση αυτή της παράταξης τους είναι “ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και μπορεί να δώσει σύντομα λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, με κόστος απόλυτα ανεκτό για τον προϋπολογισμό του Δήμου Χανίων” και ότι “η πρόταση τους αυτή απορρίφθηκε με προχειρότητα από τη Δημοτική Αρχή” προκαλώντας έτσι σύγχυση και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, τους γονείς και τους καθηγητές.

 1. Για το ποιος εν τέλει λειτούργησε με προχειρότητα και ανευθυνότητα για ένα τέτοιο “λεπτό” ζήτημα επιχειρώντας παράλληλα να “παραπλανήσει” την κοινή γνώμη για μικροπαραταξιακά οφέλη δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία.

 1.  

  Σε κάθε των περιπτώσεων η Δημοτική Αρχή των Χανίων θα συνεχίσει με υπευθυνότητα – και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και την υπο-χρηματοδότηση του Δήμου από το κεντρικό κράτος, τον αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αλλά και για να δρομολογηθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν την σχολική στέγη, όπως αθόρυβα έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα δίνοντας ουσιαστικές λύσεις (π.χ. νέο κτήριο Ειδικού Γυμνασίου Χανίων, στέγαση Μουσικού Σχολείου, κατάργηση διπλοβάρδιας 3ου-4ου Γυμνασίου στην περιοχή του Κουμπέ, κ.α.).

   

p1

#Πολεοδομία,#Ακρωτήρι,#Ανακοίνωση,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση