main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

28/2/2013, Στο Μόναχο “ταξιδεύει” με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων ο “Αγροτικός Αύγουστος 2013”: με στόχο την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων ποιότητας

Τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας θα “περάσει” φέτος η έκθεση κρητικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης “Αγροτικός Αύγουστος”, η οποία διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία τα από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και με στόχο την προώθηση και διείσδυση των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας στις αγορές του εξωτερικού, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, ο “Αγροτικός Αύγουστος”, θα “ταξιδέψει” στο Μόναχο της Γερμανίας, από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2013. Η σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Χανίων, Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, σε πρόσφατη συνεδρίασή του (απόφαση 89/2013).

Σύμφωνα με την απόφαση, η εν λόγω έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 29 Μαΐου 2013 έως 2 Ιουνίου 2013 στην Θεσσαλονίκη, από 2 έως 6 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα, ενώ τα εγκαίνια στα Χανιά, στον χώρο της Δυτικής Τάφρου, θα γίνουν στις 26 Ιουλίου 2013 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Αυγούστου 2013.

Ο φετινός “Αγροτικός Αύγουστος”, έχει ως κεντρικό θέμα τα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης (Π.Γ.Ε.), ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) καθώς και τα βιολογικά προϊόντα της Κρήτης. Στο πλαίσιο δε, των δράσεων οι οποίες θα τον πλαισιώσουν, περιλαμβάνονται:

α) η έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή του ετήσιου βιβλίου του Αγροτικού Αυγούστου 2013, που θα αφορά την καταγραφή όλων των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης που έχουν χαρακτηριστεί Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) καθώς και τα βιολογικά προϊόντα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και

β) η μετάφραση μιας κατάλληλης διασκευής του βιβλίου «Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής 2013» στα Γερμανικά, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Η Κρητική διατροφή στις τέσσερις εποχές του έτους». Η διασκευή θα γίνει ώστε, οι Γερμανοί που θα προμηθευτούν το βιβλίο να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν στην αγορά τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των συνταγών. Το βιβλίο θα διατεθεί κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο Μόναχο, σε μια προσπάθεια να καταστήσουμε τους Γερμανούς κοινωνούς της Κρητικής Κουζίνας με σκοπό πάντα την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων ποιότητας.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι η έκθεση “Αγροτικός Αύγουστος”, από μία έκθεση τοπικής εμβέλειας, μετατράπηκε - μέσα σε δύο χρόνια - σε εθνικής και διεθνής εμβέλειας έκθεση, με όλα τα οφέλη που αποκομίζουν από τη συμμετοχή τους σε αυτήν, οι παραγωγοί και επιχειρηματίες του τόπου μας αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες.

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων