main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/11/2013,«Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις εφαρμογές της αυτοβοήθειας στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» Στο πλαίσιο του προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων

Η υλοποίηση μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα Η φιλοσοφία και οι εφαρμογές της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης” θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα στα Χανιά, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας που υλοποιείται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το Δήμο Χανίων και τον ΟΚΑΝΑ.

Τα εν λόγω σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις - κάθε Δευτέρα στις 18.00-20.00, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 18/11/2013 - απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας και κοινωνικούς επιστήμονες (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, γιατρούς, φαρμακοποιούς, κοινωνικούς λειτουργούς, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς), καθώς και σε μέλη συλλόγων, συλλογικοτήτων και πολίτες με ενδιαφέρον στα θέματα αυτά.

 Οι θεματικές ενότητες, που θα προσεγγιστούν, είναι οι εξής:

  • Ιστορική αναδρομή και δράση ουσιών.

  • Αιτιοπαθογένεια της εξάρτησης.

  • Τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης.

  • Η πρόληψη του προβλήματος της εξάρτησης.

  • Η πρόταση της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων περιλαμβάνεται μικρή εισήγηση από τα στελέχη του προγράμματος για την υπό συζήτηση θεματική, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων στο σεμινάριο. Σε όλους τους συμμετέχοντες/ούσες θα δίνεται επικουρικό εκπαιδευτικό υλικό με μορφή σημειώσεων ή άρθρων, καθώς επίσης και βεβαίωση παρακολούθησης.

Σε περίπτωση, που ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγάλος, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος κύκλος σεμιναρίων, ο οποίος θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 20/11/2013. Για την καλύτερη προετοιμασία των σεμιναρίων είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15/11, στις 14.00, στο τηλέφωνο του προγράμματος (28210 23432). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων (Γιαμπουδάκη 39 και Ρενιέρη) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σημειώνεται ότι στους βασικούς στόχους του εν λόγω Προγράμματος περιλαμβάνεται η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ και άλλες ψυχοτρόπες ουσίες, βασισμένη στις αρχές και τη φιλοσοφία της αυτοβοήθειας, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο ζήτημα της εξάρτησης και τους τρόπους αντιμετώπισης της.

P1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά