main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

15/10/2013, Μεγάλη συμμετοχή παιδιών στην εκδήλωση του Δήμου Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης : Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Χανίων

Μια αλλιώτικη και χρήσιμη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά και οι μεγάλοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013.

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μέσα από το «Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων» της συγγραφέως Menena Cottin, που παρουσιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς, Ελένη Μαραθάκη και Παρασκευά Θυμάκη, τα παιδιά ενεργοποιώντας, κατά το δυνατόν, όχι την όραση, αλλά όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις, είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν

"τον κόσμο του μη βλέποντα" ανακαλύπτοντας την ταυτότητα πολλών διαφορετικών υλικών από το περιβάλλον μας, ή ανιχνεύοντας κατευθύνσεις με τη βοήθεια μόνο της αφής ή του λευκού μπαστουνιού...


Μέσα από την ποικιλότητα των δράσεων γενικά, απέκτησαν ένα "αισθητήριο" για την δυσκολία αυτή, γνώρισαν πτυχές μιας άλλης πραγματικότητας, ξεπέρασαν τους φόβους τους και σήμερα, είναι παραπάνω έτοιμοι να υποστηρίξουν έναν συνάνθρωπό μας, αν χρειαστεί.

 Συνοδοί τους, στην παραπάνω προσπάθεια ήταν, εκτός από την προθυμία και την καλή διάθεση, οι εθελόντριες εκπαιδευτικοί κ.κ. Ελίνα Ζωϊδάκη, Κυριακή Ματσαμά, Λίλιαν Τσιούμα, Σοφία Παρασκευίδου και ο μαθητής Λυκείου Σταμάτης Θυμάκης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά την κα Eλένη Μαραθάκη και τον κ. Παρασκευά Θυμάκη για την εξαιρετική παρουσίαση και τους εθελοντές που με τόση αγάπη , στηρίζουν τις δραστηριότητες των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων και προσφέρουν χαρά στους μικρούς μας φίλους.

 

p2

 

p4

p5

p4

p5

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά