main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/3/13, Επιβραβεύτηκαν οι μαθητές του Νηπιαγωγίου Αγίων Σαράντα για την φιλοζωική τους στάση: από το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη

Μία αξιέπαινη ενέργεια που στέλνει το μήνυμα του σεβασμού και της αγάπης και αποτελεί μάθημα συμπεριφοράς και ευαισθητοποίησης για όλους μας έδωσαν οι μικροί μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αγίων Σαράντα Χανίων που μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, υιοθέτησαν δύο αδέσποτα κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν στην αυλή του Νηπιαγωγείου τους .

 Για την πράξη τους αυτή ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης βρέθηκε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου στο νηπιαγωγείο, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη και Χρυσούλα Χατζηδάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου, Γ. Καρατζά και την αντιπρόεδρο Στ. Χαριτάκη, όπου και βράβευσε τους μικρούς μαθητές που περιέθαλψαν και φρόντισαν τους τετράποδους φίλους τους, απονέμοντας τους ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα παιδικό βιβλίο για δημιουργική ασχολία.

 Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων «η πρωτοβουλία αυτή των μαθητών δείχνει ότι η διαμόρφωση της συμπεριφοράς, της αντίληψης και της νοοτροπίας μας ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και τέτοιες ενέργειες πρέπει οπωσδήποτε να αναδεικνύονται. Για το λόγο αυτό βρεθήκαμε σήμερα εδώ, για να γνωρίσουμε τους μικρούς μαθητές και να τους συγχαρούμε που έδειξαν στην πράξη τι σημαίνει σεβασμός και προστασία των αδέσποτων ζώων» .

 «Μακάρι κάθε ιδιοκτήτης ζώου να φρόντιζε για την καλή μεταχείρισή του κατοικίδιου του, αλλά αυτό πολλές φορές δεν γίνεται και έτσι πολύ συχνά βλέπουμε την απαράδεκτη εικόνα της εγκατάλειψης αλλά και της κακοποίησης αδέσποτων ζώων με βάρβαρη συμπεριφορά ανθρώπων που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι τα αδέσποτα ζώα βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης (κρύο, δίψα , πείνα), τον πόνο και την εξαθλίωση» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Χανίων, έχει αντιληφθεί πολύ καλά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει, από το προηγούμενο κιόλας καλοκαίρι - σε συνεργασία και με τις φιλοζωικές οργανώσεις - μια σειρά πρωτοβουλιών για την αναστροφή αυτή της κατάστασης με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ταυτόχρονα με τις προσπάθειες για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της υγείας των εν λόγω ζώων» επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

 Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Χριστίνα Τσομπανάκη, τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου, την κ. Αναστασία Μπομπολάκη πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η Προστασία των Ζώων» και τους γονείς των μικρών μαθητών που αγκάλιασαν και στήριξαν την εξαίρετη πρωτοβουλία της υιοθεσίας των δυο μικρών κουταβιών.

 «Η πράξη σας αυτή, ας γίνει παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης σε όλους μας. Το μήνυμα σας δεν είναι άλλο από ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και της εικόνας των Χανίων» κατέληξε ο Μ. Σκουλάκης, ο οποίος έλαβε ως δώρο από τους μικρούς μαθητές μια υπέροχη ζωγραφιά.

P1

P2

P3

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων