main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

27/06/2013, Απάντηση Δήμου Χανίων σε δημοσίευμα

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.aftodioikisi.gr που παρουσιάζει το Δήμο Χανίων να περιλαμβάνεται μεταξύ των Δήμων της χώρας όπου «αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας είτε θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή γειτονικούς δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις, ενώ οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από το δημόσιο» και με δεδομένο ότι ο Δήμος Χανίων:

  1. χαρακτηρίζεται από μια απόλυτα βιώσιμη οικονομική λειτουργία, έχοντας εξοφλήσει σχεδόν στο σύνολο τους τις υποχρεώσεις που υπήρχαν από τους πρώην «Καποδιστριακούς» Δήμους το 2011, παρουσιάζοντας πλέον πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα, παρά τις μεγάλες περικοπές πόρων που έχει υποστεί από το κεντρικό κράτος.

  2. έχει επιτύχει τα τελευταία 2,5 χρόνια μια σημαντική μείωση των λειτουργικών του δαπανών, με πλήρη αξιοποίηση των εισπραττόμενων τελών και των ιδίων εσόδων του και με διεκδίκηση σημαντικών πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Ταυτόχρονα ο Δήμος Χανίων αποπληρώνει κανονικά τις δανειακές του υποχρεώσεις, τις οφειλές προς προμηθευτές και τρίτους, τις επιχορηγήσεις προς τα νομικά του πρόσωπα ενώ καταβάλει κανονικά και την μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτού.

  3. ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των Δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα που έχουν υπαχθεί στο ειδικό πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ΟΤΑ.

  4. ΔΕΝ διαθέτει πλεονάζον προσωπικό καθότι ο Δήμος Χανίων έχει υποστεί τις συνέπειες του μέτρου της διαθεσιμότητας, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει από το ανθρώπινο δυναμικό του, 20 υπάλληλοι ΙΔΑΧ, αφήνοντας πίσω σημαντικά κενά που αδυνατούν να καλυφθούν από το υφιστάμενο προσωπικό.

Για τους παραπάνω λόγους αδυνατούμε να αντιληφθούμε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις εν λόγω «πληροφορίες» που επικαλείται η ιστοσελίδα και για ποιο λόγο «στοχοποιούν» το Δήμο Χανίων, σε μία περίοδο μάλιστα, που ο Δήμος Χανίων καταγράφει σημαντικές επιτυχίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, υλοποιώντας μια σειρά από σημαντικά έργα που συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομικές λειτουργίες και αποτελέσματα που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Δήμου μας.

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, Λούλος Κεραμειών
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021