main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

28/1/2013, “Χανιά – Ένα ταξίδι των αισθήσεων”: Παρουσιάζονται τα νέα σποτ τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων που δημιούργησε ο Θ. Παπαδουλάκης - την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο ΚΑΜ

 

Στη δημιουργία πέντε οπτικοακουστικών σποτ για την τουριστική προβολή των Χανίων υπό τον γενικό τίτλο “Χανιά: Ένα Ταξίδι των Αισθήσεων” προχώρησε ο Δήμος των Χανίων προκειμένου να ενισχύει και να προβάλλει αποτελεσματικότερα το τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Τα εν λόγω σποτ, τα οποία φέρουν την “υπογραφή” του γνωστού Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Συνδιοργανωτής της εν λόγω εκδήλωσης είναι η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

 

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου – στην οποία ήταν παρών τόσο η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Μαρία Κοκκινάκη όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γαβριήλ Κουρής - που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, απηύθυνε κάλεσμα προς τους τοπικούς φορείς καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, αλλά και σε όλους τους πολίτες, να παραβρεθούν στην εκδήλωση της Τετάρτης και “να απολαύσουν ένα μοναδικό και υπέροχο ταξίδι στις ομορφιές των Χανίων”, εκφράζοντας την πεποίθηση πως “θα αξιοποιήσουν και θα γίνουν πολλαπλασιαστές του εν λόγω οπτικοακουστικού υλικού, με τα μέσα και τα δίκτυα επικοινωνίας που διαθέτουν”.

Ο πολιτισμός, η παράδοση, τα προϊόντα ποιότητας της Κρητικής γης, οι τοπικές γεύσεις και η μοναδική κρητική διατροφή, οι παραδεισένιες παραλίες, τα επιβλητικά φαράγγια, τα παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας, οι αμέτρητες εκκλησιές, τα πανέμορφα γραφικά ξωκλήσια και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής μοναστήρια που υπάρχουν στο Δήμο Χανίων, αποτελούν έναν ανεκτίμητο «θησαυρό» που περιμένει κάθε επισκέπτη να τον ανακαλύψει”, επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε:

“Το θησαυρό αυτό, κρίναμε ως Δημοτική Αρχή, πως πρέπει να τον επικοινωνήσουμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, στα πέρατα του κόσμου μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών και των κοινωνικών δικτύων, στέλνοντας παντού το μήνυμα πως τα Χανιά είναι ένας προορισμός ιδανικός, ασφαλής, με ποιοτικές υποδομές και υπηρεσίες μα πάνω απ’ όλα ένας προορισμός που ξυπνά όλες τις αισθήσεις αυτών που θα επιλέξουν να τον επισκεφθούν”.

Ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε ακόμη ότι “τα πέντε διαφημιστικά σποτ τουριστικής προβολής του Δήμου μας προβάλλουν όλες τις ομορφιές και τα αξιοθέατα κάθε περιοχής των Χανίων, ενσωματώνοντας τις αξίες του παρελθόντος, υπογραμμίζοντας τη θέληση του παρόντος και προβάλλοντας τη δυναμική του μέλλοντος για τον τόπο μας”.

Συνδυάζοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον με το παρόν και το μέλλον των Χανίων, ο Θ. Παπαδουλάκης υπερβαίνει τις «σκιές της κρίσης» και δημιουργεί μια νέα αφήγηση εικόνων, χρωμάτων, ήχων και συναισθημάτων που αγγίζει τους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όλα αυτά με καμβά τα απίστευτα Χανιά μας”, υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης, Θ. Παπαδουλάκης, ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή των Χανίων, για τη δυνατότητα που του έδωσε “μετά από έξι χρόνια να δημιουργήσει σποτ τουριστικής προβολής για τον τόπο μας”, προσθέτοντας ότι “είδαμε τα Χανιά, αρκετά αλλαγμένα, ανακαλύψαμε νέες γωνιές και πτυχές τους και παρουσιάζουμε μέσα από την εικόνα και όχι το λόγο, όλες τις ομορφιές που μπορεί να δει ένας επισκέπτης στον Δήμο μας”.

Παράλληλα ο γνωστός σκηνοθέτης κάλεσε όλους τους πολίτες να βρεθούν στη εκδήλωση παρουσίασης των εν λόγω σποτ, την ερχόμενη Τετάρτη στο ΚΑΜ, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία διάδοσης και προώθησης τους από όλους τους πολίτες μέσω του διαδικτύου ώστε τα Χανιά να φτάσουν σε κάθε γωνιά του κόσμου…

 

p1

#Εκδηλώσεις,#Χανιά ,#Τουρισμός ,#ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ