main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

27/11/2013, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις τοποθετήσεις των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών

Επιστολή προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιεί και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Στεφάνου, απέστειλε σήμερα, Τετάρτη 27/11/2013, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα, που δημιουργούνται στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς του Δήμου Χανίων από τη δημοσίευση της υπ. αρ. 5/2013 Απόφασης (ΦΕΚ 2999/2013), καθώς οι θέσεις οι οποίες διατίθενται προς δήλωση, δεν καλύπτουν τον αριθμό των διαθεσίμων υπαλλήλων σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Σκουλάκης στην επιστολή του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους πρώην υπαλλήλους ηλικίας άνω των 45 ετών, οι οποίοι δεν μπορούν να αιτηθούν για κάποια θέση ούτε στα Καταστήματα Κράτησης ούτε στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν διαθέτουν και το απαιτούμενο πιστοποιητικό γνώσης Η/Υ, προκειμένου να απορροφηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χανίων.

Επιπρόσθετα ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει ότι οι θέσεις, που προβλέπονται για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο Δήμο Χανίων, είναι εξαιρετικά περιορισμένες (μόλις 11 τη στιγμή που ο Δήμος Χανίων απώλεσε 55 Δημοτικούς Αστυνομικούς) σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης, τόσο στην πόλη όσο και στις περιαστικές περιοχές των Χανίων. “Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πληθυσμός στα Χανιά κατά τη θερινή περίοδο σχεδόν διπλασιάζεται γεγονός, που μας προκαλεί εύλογο προβληματισμό και ανησυχία σε σχέση με την προαγωγή της ευταξίας στην πόλη και όχι μόνο των Χανίων. Για το σκοπό αυτό άλλωστε είχαμε ζητήσει ως Δήμος Χανίων την κάλυψη – μέσω του προγράμματος κινητικότητας - 30 θέσεων για προσωπικό ειδικότητας «ελεγκτών κοινόχρηστων χώρων», ώστε να μπορέσουν να αμβλυνθούν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στις πόλεις από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας” επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων.

*** Επισυνάπτεται το υπόμνημα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών προς τον Δήμαρχο Χανίων και το οποίο απεστάλη από τον κ. Σκουλάκη στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Κύριε Δήμαρχε, με μεγάλη έκπληξη, λύπη & οργή διαπιστώσαμε διαβάζοντας την απόφαση 5/2013 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2999/2013, ότι τίποτα από αυτά που είχαν λεχθεί και υποσχεθεί οι διοικούντες για την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών δεν τηρήθηκε.

Ενημερωτικά σας λέμε ότι οι θέσεις οι οποίες διατίθενται προς δήλωση δεν καλύπτουν τον αριθμό των διαθεσίμων υπαλλήλων σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης. Και βέβαια σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση βρισκόμαστε οι παλιοί συνάδελφοι, με ηλικία άνω των 45 ετών, έξι (6) στο Δήμο Χανίων, οι οποίοι αφενός δεν μπορούμε να αιτηθούμε για καμία θέση ούτε στα καταστήματα κράτησης, ούτε στην ΕΛ.ΑΣ., λόγω του ότι η ΚΥΑ προβλέπει ως ανώτατο όριο ηλικίας τα 45 έτη. Αφετέρου δε, για τις τρεις θέσεις που είναι προς διάθεση για το Τμήμα Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χανίων, εφόσον απαιτείται πιστοποίηση γνώσης Η/Υ, την οποία δεν διαθέτει κανείς από τους παλιούς συναδέλφους, καθώς δεν αποτελούσε τυπικό προσόν πρόσληψης.

Όπως αντιλαμβάνεστε από τα ανωτέρω, δεν μας δίνουν ούτε τη δυνατότητα αίτησης και οι δυνατότητες μας για εύρεση άλλης εργασίας είναι μηδαμινές.

Ζητούμε άμεσα και εντός της προθεσμίας των 15 ημερών που έθεσε το Υπουργείο, να αρθούν οι παραπάνω αδικίες.

Συγκεκριμένα: 1) να αρθεί το όριο των 45 ετών, που μας αποκλείει από την ΕΛ.ΑΣ. και τα καταστήματα κράτησης, 2) να γίνει η πλήρωση των θέσεων που ζήτησε ο Δήμος Χανίων σύμφωνα με το υπ'' αρ.76388/11-09-13 έγγραφο, ύστερα από την κατεπείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με αρ. Πρωτ.35524/06-11-2013, 3) σε αντίθετη περίπτωση να μας δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών και πρόωρης συνταξιοδότησης, σε όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης, 4) να απαλειφθεί η πιστοποίηση γνώσης Η/Υ, 5) να καθοριστούν όρια εντοπιότητας στις επανατοποθετήσεις των συναδέλφων.

Οι υπογράφοντες

Καραντωνάκης Ιωάννης

Γιανναράκης Ιωάννης

Μπομπολάκης Γεώργιος

Μπομπολάκης Δημήτριος- Νικόλαος

Μηλιώνης Ιωάννης

Παπαδάκης Αντώνιος

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων