main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/5/2012, Από τον Δήμο Χανίων: Προχωρούν οι εργασίες διαρρύθμισης και επισκευής του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, για τη στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου

Τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε μέχρι τέλος του Αυγούστου, πριν δηλαδή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαρρύθμισης και επισκευής του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, προκειμένου να στεγάσει το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων, έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επιτόπια επίσκεψή του στο χώρο, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012.

 Τον Δήμαρχο Χανίων, συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γαβριήλ Κουρής, η Αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο πρόεδρος της Σχολική Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Βογιατζόγλου, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κανδαράκης, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο εργολάβος του έργου.

 Όπως επεσήμανε ο κ. Δήμαρχος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, «στις 27/9/2011, λύθηκε κοινή συναινέσει το χρησιδάνειο του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, που είχε συναφθεί στις 4/6/2008 μεταξύ του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου και του Υπουργείου Παιδείας – Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων με σκοπό να στεγαστεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ή κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων και το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ».

 «Ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να επισκευάσει το συγκεκριμένο σχολείο προκειμένου να μεταστεγαστεί εδώ το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων που για πολλά χρόνια φιλοξενείται σε απαράδεκτες συνθήκες στο δώμα του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, καθώς η λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι «το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων».

 Από την πλευρά του ο κ. Κανδαράκης επεσήμανε ότι «με την στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου στο πρώην Γυμνάσιο Μουρνιών, επιλύεται ένα χρονίζον πρόβλημα που απασχολούσε έντονα την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», ενώ από την πλευρά του εργολάβου του έργου κ. Παυλιουδάκη δόθηκε η δέσμευση ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου.

 Σημειώνεται ότι την μελέτη «Διαρρύθμιση και επισκευή πρώην Γυμνασίου Μουρνιών» προϋπολογισμού 260.000,00 €, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 849/12-10-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

 Το έργο δημοπρατήθηκε στις 13-12-2011 και μειοδότης αναδείχθηκε η Κ/Ξ «Παυλιουδάκης Παύλος – Παντελάκης Ευστράτιος» με έκπτωση 5%.  Η σύμβαση ποσού 247.337,60 € μεταξύ Δήμου και αναδόχου υπογράφηκε την 19-3-2012 με προθεσμία περαίωσης 6 μήνες δηλαδή την 19-9-2012.

  Μετά την περάτωση του το σχολείο θα περιλαμβάνει:

- 6 αίθουσες διδασκαλίας

- αίθουσα εργοθεραπείας

- αίθουσα γυμναστικής

- εργαστήριο Φυσικής & Χημείας

- βιβλιοθήκη

- γραφείο ψυχολόγου

- γραφείο κοινωνικής λειτουργού

- γραφείο καθηγητών

- γραφείο διευθυντή

 

P1

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά