main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

9/08/2013, Έκθεση Βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων από 11- 18 Αυγούστου: Με πρωτοβουλία του Δήμου και των Βιβλιοπωλείων των Χανίων

O Δήμος Χανίων σε συνεργασία με βιβλιοπωλεία του Δήμου Χανίων, διοργανώνουν Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμισί, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, από την Κυριακή 11 έως και την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013.

Με αφορμή την εν λόγω πρωτοβουλία παραχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Χανίων από τον αντιδήμαρχο αρμόδιο σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρη Λειψάκη και τους κ.κ. Χρήστο Μαχαιρίδη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Έκθεσης Βιβλίου και Τενεκετζή Ελένη, Βιβλιοπώλη.

«Ο Δήμος Χανίων διοργανώνει και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο σαν αυτή που διανύουμε καθώς ένα καλό βιβλίο καλλιεργεί τις αρετές του νου, οξύνει την κριτική ικανότητα και ωριμάζει την σκέψη βοηθώντας τον άνθρωπο να ζήσει με ψυχική ισορροπία και με αξίες που προάγουν τον ανθρωπισμό. Σ’ έναν κόσμο άλλωστε όπου πλέον κυριαρχεί η ηλεκτρονική πληροφορία, το ζήτημα είναι να αναβαθμιστεί η ίδια η θέση του βιβλίου, καθώς άλλωστε αυτό είναι και το πρώτο εργαλείο επεξεργασίας της πληροφορίας» ανέφερε ο κος Λειψάκης. «Το βιβλίο έχει άμεση σχέση με το «ευ ζην» και όχι με την έννοια του να «ζεις καλά», αλλά του να γίνεσαι καλύτερος πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Χανίων και κάλεσε όλους τους Χανιώτες να συμμετέχουν στην έκθεση καθώς είναι μία ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο βιβλίο .

Ο κος Μαχαιρίδης από την πλευρά του τόνισε ότι «η Έκθεση Βιβλίου έχει στόχο να προβάλει τους σύγχρονους πολιτιστικούς Δημιουργούς και το βιβλίο σαν πολιτιστικό αγαθό ενώ ανέφερε ότι η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του βιβλιοπώλη Γιάννη Βερυβάκη που είχε πρωτοστατήσει σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας ». Πρόσθεσε επίσης ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου των Χανίων και συγκεκριμένα στην αγορά παιδικών εμβολίων. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 20.00 - 00.00 μ.μ. και κατά τη κατά τη διάρκεια της θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις μουσικού και φιλολογικού ενδιαφέροντος.

 

π1

 

π2

#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.