main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/05/2013, ΕΛΑΒΕ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: για τη δημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης του εξοπλισμού της ΙΛΑΕΚ

Την έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης έλαβε ο Δήμος Χανίων προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για εκσυγχρονισμό και λειτουργία των κτισμάτων στέγασης της Ιστορικής, Λαογραφικής, Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης (ΙΛΑΕΚ)» συνολικού προϋπολογισμού 33.025,50 € (με ΦΠΑ) το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου».

 Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το νέο Δ.Σ. της ΙΛΑΕΚ - το οποίο προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Απριλίου 2013 – τα μέλη του οποίου συνεχάρη για την εκλογή τους τονίζοντας τους παράλληλα ότι «η Δημοτική Αρχή Χανίων είναι αρωγός στο έργο και στις προσπάθειες της ΙΛΑΕΚ για την ανάδειξη της ιστορίας, της αρχαιολογίας και του πολιτισμού των Χανίων και της Κρήτης και στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η προμήθεια και εγκατάσταση από πλευράς Δήμου Χανίων του αναγκαίου εξοπλισμού που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας».

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων «μέσω της συγκεκριμένης δράσης ο Δήμος αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών της Ι.Λ.Α.Ε.Κ. για την καλύτερη λειτουργία της και την ανάδειξη της σημαντικότατης βιβλιοθήκης και λαογραφικής συλλογής της» προσθέτοντας ότι «η ΙΛΑΕΚ, από τη μέχρι σήμερα δράση της, είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιήσει στο μέγιστο τον εξοπλισμό τον οποίο θα προμηθευτούμε ως Δήμος μέσω του ΕΣΠΑ, για να αναβαθμίσει την ποιότητα και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών της συντελώντας στη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας».

Επίσης, όπως επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης, βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης οι εργασίες επισκευής – επανάχρησης των δημοτικών κτιρίων της Πλατείας του Αγ. Τίτου, για την στέγαση της ΙΛΑΕΚ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”, με προϋπολογισμό 150.000 €, ενώ τις εργασίες εκτελεί η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μετά από Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη με τον Δήμο Χανίων. Το δε χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής του είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013.

 Από την πλευρά της ΙΛΑΕΚ, ο νέος πρόεδρος κ. Γεώργιος Κουρμούλης, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Χανίων για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σημειώνοντας ότι «με το νέο διατιθέμενο εξοπλισμό θα δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές για τις δραστηριότητες της Εταιρείας, ώστε τα εκθέματα της ΙΛΑΕΚ να είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο και ο χώρος να διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μέσα προστασίας τόσο των εκθεμάτων όσο και των επισκεπτών».

Η δημοπράτηση του έργου από πλευράς Δήμου Χανίων θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και στον εξοπλισμό που θα αποκτηθεί περιλαμβάνονται: 1) έπιπλα 2) ηλεκτρονικός εξοπλισμός 3) αφυγραντήρες-κλιματιστικά 4) συστήματα ασφαλείας και 5) πυροσβεστήρες.

p1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δωρεάν διανομή ειδών Παντοπωλείου σε δικαιούχους Προγράμματος ΤΕΒΑ /FEAD
Ξεκινούν οι εγγραφές για την Παιδική Εξοχή-Κατασκήνωση του Δήμου Χανίων στον Καλαθά
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/6
“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”: Θεατρική Παράσταση στις 30/6 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης
Εκδηλώσεις για τα 200 χρονιά από την Επανάσταση του 1821 στην Κοινότητα Μουρνιών: Στις 23/6
Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021