main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/05/2013, ΕΛΑΒΕ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: για τη δημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης του εξοπλισμού της ΙΛΑΕΚ

Την έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης έλαβε ο Δήμος Χανίων προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για εκσυγχρονισμό και λειτουργία των κτισμάτων στέγασης της Ιστορικής, Λαογραφικής, Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης (ΙΛΑΕΚ)» συνολικού προϋπολογισμού 33.025,50 € (με ΦΠΑ) το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου».

 Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το νέο Δ.Σ. της ΙΛΑΕΚ - το οποίο προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Απριλίου 2013 – τα μέλη του οποίου συνεχάρη για την εκλογή τους τονίζοντας τους παράλληλα ότι «η Δημοτική Αρχή Χανίων είναι αρωγός στο έργο και στις προσπάθειες της ΙΛΑΕΚ για την ανάδειξη της ιστορίας, της αρχαιολογίας και του πολιτισμού των Χανίων και της Κρήτης και στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η προμήθεια και εγκατάσταση από πλευράς Δήμου Χανίων του αναγκαίου εξοπλισμού που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας».

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων «μέσω της συγκεκριμένης δράσης ο Δήμος αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών της Ι.Λ.Α.Ε.Κ. για την καλύτερη λειτουργία της και την ανάδειξη της σημαντικότατης βιβλιοθήκης και λαογραφικής συλλογής της» προσθέτοντας ότι «η ΙΛΑΕΚ, από τη μέχρι σήμερα δράση της, είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιήσει στο μέγιστο τον εξοπλισμό τον οποίο θα προμηθευτούμε ως Δήμος μέσω του ΕΣΠΑ, για να αναβαθμίσει την ποιότητα και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών της συντελώντας στη διαφύλαξη και ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας».

Επίσης, όπως επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης, βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης οι εργασίες επισκευής – επανάχρησης των δημοτικών κτιρίων της Πλατείας του Αγ. Τίτου, για την στέγαση της ΙΛΑΕΚ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”, με προϋπολογισμό 150.000 €, ενώ τις εργασίες εκτελεί η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μετά από Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη με τον Δήμο Χανίων. Το δε χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής του είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013.

 Από την πλευρά της ΙΛΑΕΚ, ο νέος πρόεδρος κ. Γεώργιος Κουρμούλης, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Χανίων για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σημειώνοντας ότι «με το νέο διατιθέμενο εξοπλισμό θα δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές για τις δραστηριότητες της Εταιρείας, ώστε τα εκθέματα της ΙΛΑΕΚ να είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο και ο χώρος να διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μέσα προστασίας τόσο των εκθεμάτων όσο και των επισκεπτών».

Η δημοπράτηση του έργου από πλευράς Δήμου Χανίων θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και στον εξοπλισμό που θα αποκτηθεί περιλαμβάνονται: 1) έπιπλα 2) ηλεκτρονικός εξοπλισμός 3) αφυγραντήρες-κλιματιστικά 4) συστήματα ασφαλείας και 5) πυροσβεστήρες.

p1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Νέος τρόπος συμμετοχής στις διαδραστικές δράσεις του Δήμου Χανίων με τίτλο: «Ήρωες της καθημερινότητας: Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού»
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 10 Μαρτίου 2021
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 10/3/2021
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων
5th Chaniartoon International Comic & Animation Festival 2021
ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
Λειτουργία ΚΕΠ Δήμου Χανίων σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Παράταση ισχύος για τους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Χανίων, Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παροχή Συσσιτίου
Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)» & «Επίδομα Στέγασης»
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων