6/12/2013,Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ για τα προβλήματα του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας
Τα σοβαρά προβλήματα, που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τις πρώτες 10.000 θέσεις κατηγορίας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων γνωστοποιεί σε επιστολή, που απέστειλε σήμερα, Παρασκευή 6/12/2013, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Ασκούνη, επισημαίνεται ότι ενώ ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας οι τοποθετήσεις στο Δήμο Χανίων – αλλά και σε άλλους Δήμους της χώρας - των ατόμων που περιλαμβάνονταν στους οριστικούς πίνακες προσληπτέων, ο Ο.Α.Ε.Δ. προχώρησε αιφνίδια και χωρίς καμία ενημέρωση – ούτε των φορέων τοποθέτησης ούτε των ωφελουμένων - στη δημοσίευση νέου τροποποιημένου πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας για τις πρώτες 10.000 θέσεις ΥΕ Γενικών Καθηκόντων.
“Ο τροποποιημένος πίνακας που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού, περιείχε αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων που δημοσιεύτηκε στις 15/11/2013. Καθώς σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ υπήρξαν λάθη στον υπολογισμό των μορίων σε κάποιες περιπτώσεις επιτυχόντων από πλευράς του Οργανισμού, με συνέπεια ωστόσο κάποιοι εκ των επιτυχόντων – αρχικά - της προκήρυξης να «εκτοπιστούν», χάνοντας τη θέση τους και παράλληλα και την ευκαιρία να κάνουν αίτηση στη δεύτερη προκήρυξη για τις 27.948 θέσεις, η προθεσμία της οποίας έληξε στις 20/11/2013”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.
“Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε στην έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με την αλλαγή των αποτελεσμάτων γνωστοποιώντας παράλληλα ότι μοναδικά υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί, αλλά και για το πώς καταρτίζονται οι λίστες και πώς γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων δεν είναι ο κάθε Δήμος, αλλά ο ΟΑΕΔ, ο οποίος και υλοποιεί τα εν λόγω προγράμματα”, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης.
συμβαίνει
- Έναρξη υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων
- 5th Chaniartoon International Comic & Animation Festival 2021
- ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
- Λειτουργία ΚΕΠ Δήμου Χανίων σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
- Παράταση ισχύος για τους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Χανίων, Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παροχή Συσσιτίου
- Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)» & «Επίδομα Στέγασης»
- Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων