main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/2/13, Κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου

Μια όμορφη γιορτή στη διάρκεια της οποίας έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, στο γεμάτο από κόσμο χώρο του ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πάτερ Βασίλειος Κιάσσος, η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κ. Χρύσα Χαριτάκη, οι τοπικοί πρόεδροι και σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Ακρωτηρίου: κ. Τσιτωνάκης Μανόλης, κ. Ιάκωβος Καλλέργης, κ. Τζομπανάκης Κώστας, κ. Καλιτσάκης Ιωάννης, κ.Πετράκης Γιώργος.

 Η πρόεδρος κ.Χ. Χαριτάκη μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι «η Τρίτη Ηλικία είναι οι γονείς μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Αυτοί στους οποίους οφείλουμε ότι είμαστε σήμερα και ότι θα γίνουμε στο μέλλον. Τα ΚΑΠΗ αποτελούν χώρο έκφρασης, ζωντάνιας, ανάπτυξη της δημιουργικότητας, παροχής κοινωνικής φροντίδας και κάλυψης πολιτιστικών αναζητήσεων».

 H διευθύντρια του ΚΑΠΗ Αργυρώ Μπαϊλάκη κάνοντας απολογισμό δράσεων του 2012 ανέφερε :ότι στο ιατρείο του ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκαν 1.320 συνταγογραφήσεις, εξετάστηκαν 176 μέλη, έγιναν 835φυσιοθεραπείες. Καθημερινά γίνεται μέτρηση-καταγραφή της αρτηριακής πίεσης, λήψη σακχάρου αίματος και ενδομυικές ενέσεις σε μέλη του ΚΑΠΗ. Ακόμη πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γιάννη Φίλη και την Ω.Ρ.Λ. Χειμώνα Θεογνωσία, καθώς και Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης με δημοτικά σχολεία των Κουνουπιδιανών και το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας του Αγίoυ Ιωάννη.

 Ακόμη το ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου συνεχίζει να αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις και στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί εργαστήρι ραπτικής-κοπτικής όπου δημότισσες της περιοχής έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα από τις κυρίες μέλη Στρατηγάκη Κατίνα και Μπροκαλάκη Μαρία, οι οποίες μεταδίδουν τη γνώση και την εμπειρία τους.

 Τέλος ευχαρίστησε θερμά τις κυρίες για τη βοήθεια που προσέφεραν και το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Σκορδυλάκη για την ευγενική προσφορά δώρου.

 Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα. Η παρουσία της χορωδίας των ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου και Σούδας με τους μουσικούς κ. Βαλεντίνα Αναγνωστοπούλου και κ. Δουλγεράκη Γιώργο δημιούργησαν μια ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση στα παρευρισκόμενα μέλη.

Τα μέλη της χορωδίας από το ΚΑΠΗ Σούδας συνόδευσε η κ. Ειρήνη Καντεράκη - κοινωνική λειτουργός.

p1

p2

#ΚΑΠΗ-Βοήθεια στο Σπίτι,#Ακρωτήρι,#Εκδηλώσεις

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά