main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/4/13, Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας : από το Δήμο Χανίων

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των μαθημάτων στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας για την περίοδο 2012 – 2013, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργάνωσε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, εκδήλωση για την απονομή των επαίνων στους Εθελοντές Επιμορφωτές, καθώς και τις Βεβαιώσεις Συμμετοχής και σε όλους όσους παρακολούθησαν τα μαθήματα.

Στην εκδήλωση η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη ανέφερε :

«Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας λειτούργησε και φέτος με τη στήριξη και συμπαράσταση εθελοντών επιμορφωτών, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και η αποδοχή τους μας συγκίνησε βαθύτατα.

Πρόκειται για συμπολίτες μας που ο καθένας από το δικό του μετερίζι, προσφέρουν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για την αναβάθμιση ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά που είναι ο πολιτισμός μας.

Όλοι τους, που έχουν πλούσια δράση ο καθένας στον τομέα του, μοιράστηκαν τα μυστικά της τέχνης τους απλόχερα και οδήγησαν στο δρόμο της γνώσης, τους συνολικά 191 συμπολίτες μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στη Βίλα Κούνδουρου.

Τους δίδαξαν να κατασκευάζουν όμορφα κοσμήματα με απλά υλικά, τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, να αξιολογούν την είδηση, να σχεδιάζουν και να ζωγραφίζουν σε λευκό φόντο, να κατασκευάζουν όμορφα αντικείμενα με τον πηλό, να αποθανατίζουν στιγμές, εικόνες και συναισθήματα με τη φωτογραφική τους μηχανή, τον τρόπο για να γράψουν το δικό τους σενάριο και να το υλοποιήσουν, την αξία της κρητικής μουσικής μέσα από τον ήχο της λύρας, την ομορφιά της τέχνης και της δημιουργίας μέσα από την ιστορία της.

Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας, για μια ακόμα χρονιά, έδωσε ένα δημιουργικό διέξοδο στους συνανθρώπους μας και απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι η συλλογική προσπάθεια και η εθελοντική προσφορά μπορούν να δημιουργήσουν μικρά θαύματα, που «κτίζουν» το μέλλον και δίνουν διαφορετικό νόημα στη ζωή μας

Απόψε, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε με μεγάλη μας χαρά και πραγματοποιείται με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθημάτων αυτών, θα τιμήσουμε τους εθελοντές επιμορφωτές και όλους τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, που χάρισαν τον ελεύθερο χρόνο τους στη γνώση και τη δημιουργία.»

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων κος Δημήτρης Λειψάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωσε , ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ υλοποίησαν το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και ενήλικες, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, βρίσκοντας διέξοδο, έσω και για λίγες ώρες, στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Μέσα από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μυηθούν στο χώρο της Τέχνης, με βασικές έννοιες και εργαλεία, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Το Εργαστήρι βέβαια δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, χωρίς την εθελοντική στήριξη και προσφορά γνωστών Χανιωτών δημιουργών, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ευχαριστούμε λοιπόν, θερμά όλους τους επιμορφωτές οι οποίοι για μία ακόμη φορά απέδειξαν την ευαισθησία τους, δίνοντας ιδιαίτερο νόημα και αξία στην έννοια του εθελοντισμού, που στις μέρες μας, αποκτά ακόμη περισσότερη σημασία.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την εθελοντική προσφορά τους οι επιμορφωτές :

Χριστίνα Κανιτσάκη, ζωγράφος
(Ελεύθερο Σχέδιο και Ζωγραφική)
Παπαδάκης Μανώλης
(Οι Υπολογιστές στην Τρίτη Ηλικία)
Μοστρής Γιώργος
(Οι Υπολογιστές στην Τρίτη Ηλικία)
Γιώργος Μπαλαδάκης, Φωτογράφος
(Μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους)
Θανάσης Βοσκάκης
(Αγγειοπλαστική για αρχάριους)
Κώστας Κωνσταντινίδης, Κριτικός Κινηματογράφου
(Η αθέατη πλευρά του κινηματογράφου)
Ρούλα Μουντάκη
(Κατασκευή Κοσμήματος για αρχάριους)
Μπουζάκη Γαρυφαλλιά, Εκπαιδευτικός
(Ζωγραφική για παιδιά)
Κατερίνα Τσεμπελή, Εκπαιδευτικός Εικαστικών
(Ιστορία της Τέχνης)
Λιλικάκης Ανδρέας
(Εκμάθηση Λύρας για αρχάριους)
Παναγιώτα Κακλέα
(Οι Υπολογιστές στην Τρίτη Ηλικία)
Πολύζου Κατερίνα, Δημοσιογράφος
(Η Πραγματικότητα των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα και τον κόσμο)
Λεωνίδας Μανωλικάκης, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
(Υλοποιώντας ένα σενάριο)
Καπενεκάκης Παναγιώτης
(Αγγειοπλαστική για αρχάριους)

p1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων