main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/10/2013, Συμμετοχή Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Καταδυτικών Πάρκων (ΠΟΑΚΠ)

«Την αναγκαιότητα έκδοσης κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της διάταξης ''περί καταδύσεων αναψυχής και άλλες διατάξεις'' (ΦΕΚ 273/4-11-2005), η οποία δεν έχει υπογραφεί έως σήμερα και η οποία είναι απαραίτητη, προκειμένου να προχωρήσουν -από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων- οι ενέργειες για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στη θέση Καλαθά της περιοχής Ακρωτηρίου» εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που έχει συσταθεί για τη θεσμοθέτηση των Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Καταδυτικών Πάρκων (ΠΟΑΚΠ).

Η συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε, χθες, Πέμπτη 10/10/2013, παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, του αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, και του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Αλεξιάδη.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει η Επιτροπή, καθώς η ανάπτυξη καταδυτικών πάρκων είναι μια καινοτόμα δραστηριότητα, που μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του ποιοτικού τουρισμού της χώρας, δίνοντας σε έναν τουριστικό πληθυσμό -που ανθεί και αριθμεί ήδη 8.000.000 τουρίστες παγκοσμίως και πάνω από 4.000.000 μόνο στην Ευρώπη- έναν νέο προορισμό, όπως η χώρας μας.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης: «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα καθυστέρησης εγκρίσεων αναπτυξιακών δράσεων. Εντός τριών μηνών η Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της...Η δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Καταδυτικών Πάρκων θα επιτρέψει την επιμήκυνση της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού, με τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την ενίσχυση των τουριστικών μονάδων, ως ειδική υποδομή, με την ανάπτυξη παράλληλων επαγγελμάτων”.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι η περιοχή του Καλαθά αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, λόγω της ύπαρξης υποθαλάσσιων σπηλαίων, που προσφέρονται εύκολα για επίσκεψη και σπηλαιοκαταδυτική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα αυτή αναπτύσσεται τουριστικά και σε μικρή απόσταση από την πόλη των Χανίων. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι αποδεσμευμένη από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, ενώ με την πρόταση της δημοτικής αρχής έχουν συνταχθεί και οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς και οι δύο Καταδυτικοί Σύλλογοι των Χανίων.

Πέραν των παραπάνω, ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό να διευθετηθεί η μορφή αλλά και ο φορέας Διαχείρισης του Καταδυτικού Πάρκου», ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, για ένα έργο που θα δώσει πνοή σε ένα πολύ σημαντικό τομέα του θεματικού Τουρισμού, αυτόν του Καταδυτικού Τουρισμού».

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε από τον κ. Σκουλάκη να συμμετέχει ο Δήμος Χανίων και στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής σε χρόνο που θα καθοριστεί στο άμεσο μέλλον.

p1

#Ακρωτήρι,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»