main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/06/2013,Για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στον Καλαθά: Ανάληψη πρωτοβουλίας από την Επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Μ. Δαμανάκη,ζητά ο Μ. Σκουλάκης

 Την ανάληψη πρωτοβουλίας για παρέμβαση προς τα εθνικά όργανα, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία να προβλέπει τη δημιουργία Καταδυτικών Πάρκων στην Ελλάδα,ζητά με επιστολή του προς την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 Όπως επισημαίνει ο κ. Δήμαρχος, “η Δημοτική Αρχή των Χανίων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αλλά και των προσπαθειών της για ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών και για βιώσιμο θαλάσσιο τουρισμό, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός θεματικού Καταδυτικού Πάρκου στη θέση «Καλαθάς» της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων.

 “Η δημιουργία ενός τέτοιου καταδυτικού πάρκου θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος των Χανίων, της Κρήτης αλλά και της χώρας στο σύνολο της, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία από την ανάπτυξη αυτής της νέας μορφής τουρισμού, του καταδυτικού, που σήμερα στερείται η χώρα μας, χάνοντας σημαντικά έσοδα από την δραστηριότητα αυτή, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα”, αναφέρει ο κ. Σκουλάκης και προσθέτει:.

 “Προκειμένου να προχωρήσουμε ως Δήμος στις απαιτούμενες ενέργειες για την προώθηση και στη χώρα μας, της ως άνω δραστηριότητας, διαπιστώσαμε ότι θα έπρεπε να έχει εκδοθεί, σύμφωνα με το Ν 3409\2005 άρθρο 13 παρ. 1 «περί καταδύσεων αναψυχής και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 273\4-11-2005), Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων Υπουργείων, με την οποία θα καθορίζονται σαφώς τα δικαιολογητικά και έγγραφα που θα συνοδεύουν την αίτηση του φορέα, ο τύπος και το περιεχόμενο της αίτησης, ο χρόνος και τα στάδια ολοκλήρωσης της διαδικασίας και κάθε άλλη λεπτομέρεια που είναι αναγκαία για την εφαρμογή της διάταξης αυτής. Οκτώ χρόνια μετά την ψήφιση του ως άνω νόμου, η εν λόγω ΚΥΑ δεν έχει έως σήμερα ακόμα εκδοθεί παρά τις σχετικές επιστολές που έχουμε αποστείλει προς τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και – από το 2011 έως σήμερα – και στις οποίες δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση”.

 Στο πλαίσιο αυτό – καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης - και με δεδομένο ότι η δημιουργία θαλάσσιων θεματικών πάρκων θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών και του καταδυτικού τουρισμού – τομέας που υστερεί η χώρα μας, χάνοντας σημαντικά έσοδα από την εν λόγω δραστηριότητα - παρακαλούμε όπως αναλάβετε πρωτοβουλία παρεμβαίνοντας προς τα Εθνικά όργανα ώστε - το συντομότερο δυνατόν - να εκδοθεί η σχετική απόφαση και να καταστεί εφικτό να προωθηθούν και στην Ελλάδα τέτοιες δράσεις που θα λειτουργήσουν, προς όφελος της οικονομίας του τόπου μας αλλά και της χώρας μας γενικότερα.

 

Επιστολη Δημάρχου Χανίων

#Ακρωτήρι,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά