main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

31/05/2013, Από την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013: ξεκινούν οι εγγραφές στην Παιδική Εξοχή Καλαθά του Δήμου Χανίων

Ξεκινούν την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 - και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Ιουνίου 2013 - οι εγγραφές στην παιδική εξοχή του Δήμου Χανίων, στον Καλαθά Ακρωτηρίου.

 Για την καλοκαιρινή περίοδο 2013, η παιδική εξοχή θα λειτουργήσει σε τρεις περιόδους:

 α) Πρώτη περίοδος: 10 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου, για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 12 ετών

β) Δεύτερη περίοδος: 21 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 12 ετών

γ) Τρίτη περίοδος: 1 Αυγούστου έως 10 Αυγούστου για παιδιά με αναπηρίες.

 Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.00π.μ. έως 11.00 π.μ. (οδός Κυδωνίας 29, Δημαρχείο Χανίων). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2821341696 και 2821341697.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα απευθύνονται στο Σταθμό Μάνας, Παιδιού και εφήβου στην οδό Λ. Καραμανλή 99, Χανιά, τηλ: 28210-74770.

Για τις εγγραφές των ΑμεΑ, μπορείτε να απευθύνεστε στην εκπρόσωπο ΠΟΣΓΚΑμεΑ και πρόεδρο Σωματείου ΑμεΑ Χανίων, κα Αμαλία Μπασιά.

 

Δικαιολογητικά για εγγραφές παιδιών από 8-12ετών (γεννημένα από το 2001 έως και το 2005)

      1.Βεβαίωση υγείας του παιδιού από παιδίατρο που θα αναφέρει ότι:

α) το παιδί είναι υγιές.

β) έχει γίνει πλήρης εμβολιασμός.

γ) έχει πρόσφατη αρνητική Mantoux ή έχει γίνει εμβόλιο B.C.G.

  1. Φωτοτυπία βιβλιαρίου εμβολίων

  2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

  3. Φωτογραφία του παιδιού

  4. Φωτοτυπία βιβλιαρίου ασφαλείας (Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΤΑΞΥ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ,Πρόνοιας Ανασφαλίστων κλπ)

  5. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού της εφορίας ή φωτοαντίγραφο της δήλωσης που υποβλήθηκε, θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ ή υπεύθυνη δήλωση για τη μη υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ για το οικονομικό έτος 2012.

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχής θα προηγηθούν παιδιά με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Οι γονείς των οποίων τα παιδιά θα επιλεγούν για να φιλοξενηθούν στην α'' & β'' περίοδο στην Παιδική Εξοχή και δηλώνουν εισόδημα πάνω από 5.000,00 € θα πληρώνουν στο κεντρικό ταμείο του Δήμου (Κυδωνίας 29, ισόγειο Δημαρχείου Χανίων) για το κάθε παιδί το ποσό των 20 € (είκοσι ευρώ) και θα προσκομίζουν το διπλότυπο είσπραξης στον διαχειριστή της κατασκήνωσης κατά την ημέρα της προσέλευσης του παιδιού. Γονείς που δηλώνουν εισόδημα κάτω από 5.000 €, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι και οι γονείς που δηλώνουν συμμετοχή για την τρίτη περίοδο, δεν θα καταβάλλουν οικονομική συμμετοχή. To ποσό συμμετοχής επιστρέφεται στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν θα συμμετέχει τελικά στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Με αφορμή την έναρξη του φετινού κατασκηνωτικού προγράμματος, ο Δήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του Δ.Σ. της κατασκήνωσης Μανώλης Σκουλάκης τόνισε ότι «βασικό μας μέλημα αποτελεί η ευχάριστη και ασφαλής παραμονή των παιδιών κατά τη διάρκεια του κατασκηνωτικού προγράμματος. Ιδιαίτερα φέτος το πρόγραμμα έχει κοινωνικο-προνοιακό χαρακτήρα και θα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να καλύψουν με ίδια έξοδα τη δαπάνη παραθερισμού των παιδιών τους».

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χανίων και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Χρυσούλα Χατζηδάκη ανέφερε ότι «ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο των δράσεων του στους τομείς Κοινωνικής Πολιτικής, θα λειτουργήσει για τρίτη συνεχή χρονιά την παιδική κατασκήνωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και θα φιλοξενήσει περισσότερα από 470 παιδιά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, ενώ διαβεβαίωσε ότι τόσο η Διοίκηση όσο και το προσωπικό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περάσουν τα παιδιά αξέχαστες στιγμές κατά την παραμονή τους στην Παιδική εξοχή».

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»