main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/07/13, Ξεκίνησε η κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων

Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, η κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων, όπου το πρωί βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης συνοδευόμενος από τους αρμόδιους αντιδημάρχους Νικόλαο Ξυνίδη και Εμμανουήλ Κεμεσίδη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

 «Ως Δήμαρχος Χανίων, θέλω να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίηση μου για τη σημερινή ημέρα. ''''Η αρχή του τέλους'''' ξεκινάει σήμερα με τις εργασίες κατεδάφισης, ενώ έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα και οι πιστοποιήσεις από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.

 «Θα ήθελα να ζητήσω τη συμβολή όλων στην ομαλή εξέλιξη του έργου και κυρίως την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής για το διάσημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες, γνωρίζω όμως ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα τους, δεδομένου ότι ο χώρος από την ημέρα της μεταφοράς του Νοσοκομείου στο νέο κτίριο στις Μουρνιές είχε εγκαταλειφθεί και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Εξάλλου ένα τέτοιο μεγάλο έργο αξίζει τον κόπο. Επίσης θέλω να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της αναδόχου εταιρείας, παρά την έκταση και τη δυσκολία του, ενώ η σύμβαση προέβλεπε το χρονικό διάστημα των έξι μηνών, οι εργασίες κατεδάφισης θα ολοκληρωθούν πολύ νωρίτερα» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

 Ο κ. Σκουλάκης ανέφερε επίσης ότι σε σημερινή επικοινωνία που είχε με τη Διαχειριστική Αρχή, η δημοπράτηση του 2ου υποέργου “Κατασκευή του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου”, προϋπολογισμού 2.589.000,00 € , θα ξεκινήσει εντός του μηνός Ιουλίου.

 Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Ιωάννης Δρακάκης, επεσήμανε ότι παρά τη δυσκολία του έργου, οι εργασίες κατεδάφισης θα ολοκληρωθούν σε διάστημα δύο μηνών.

 Σημειώνεται ότι η πράξη “Κατασκευή και εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στον Δήμο Χανίων”, συνολικού προϋπολογισμού 4.499.630,00 €, περιλαμβάνει εκτός από το υποέργο “Κατεδάφιση παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων”, την κατασκευή του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2.589.000,00 € και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 310.630,00€.

 Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το κτίριο του Κέντρου Υγείας, καθώς και οι απαραίτητοι χώροι κίνησης και στάθμευσης που το περιβάλλουν, θα κατασκευαστούν στο τμήμα έκτασης 5.848,41 τετραγωνικών μέτρων όπου προβλέπονται χρήσεις υγείας. Η υπόλοιπη έκταση θα αξιοποιηθεί μελλοντικά για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, καθώς και κοινόχρηστων χώρων και υποδομών, που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων από το κανάλι μας στο youtube


Στιγμιότυπα από την  κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων


 

p1

p2

p3

p4

p5

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά