main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/9/2013, Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για την εκμάθηση ξένων γλωσσών: ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ & ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ PALSΟ ΧΑΝΙΩΝ

Συνεχίζεται, για δεύτερη χρονιά, η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για την εκμάθηση Ξένων Γλωσσών στο Δήμο Χανίων, μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα παιδιά οικογενειών, που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία ή δυσχέρεια, να λάβουν δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 10/9/2013 στο Δημαρχείο Χανίων, η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Χανίων για την παροχή των εν λόγω μαθημάτων.

Η δημοτική αρχή των Χανίων με γνώμονα ότι η εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα της ζωής και δικαιούται να τη λαμβάνει κάθε πολίτης ανεξαρτήτου ηλικίας, βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου ή εθνικότητας με τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τόσο στα ελληνικά όσο και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στηρίζει τους μαθητές και τις οικογένειες τους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, διαβεβαιώνοντας την ίδια στιγμή όλους τους πολίτες ότι θα συνεχιστεί κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς Δήμου για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, εξέφρασε την αισιοδοξία οι φετινές προσφερόμενες θέσεις να υπερβούν τις ογδόντα (80), καλώντας τους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή των μαθητών είναι αυστηρά αξιοκρατικά και έχουν κοινωνικό χαρακτήρα”, επεσήμανε η κα. Χατζηδάκη, γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι ήδη Υπηρεσίες και άλλων Δήμων της χώρας έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και έχουν ζητήσει πληροφορίες και ενημέρωση από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Χανίων, Ελένη Βλαζάκη, επεσήμανε ότι η απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων ήταν ομόφωνη από τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, παρέχουν σε πολλές περιπτώσεις οικονομικές διευκολύνσεις σε δεκάδες οικογένειες της πόλης μας.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες από αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (ισόγειο Δημοτικού Καταστήματος Χανίων), τηλ. επικοινωνίας: 28123 41691 για κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Η λίστα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εκμάθησης ξένων γλωσσών έχει ως εξής:

  1. Αίτηση συμμετοχής (χορηγείται από την Υπηρεσία).

  2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας κηδεμόνα ή Άδεια Μόνιμης Διαμονής (Μπλε Κάρτα).

  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

  4. Ε1, Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας και Ε9.

  5. Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο, όπου μέσω αυτού θα αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας, εφ''όσον δεν προκύπτει από τη φορολογική δήλωση εισοδήματος.

ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:

  • Μονογονεϊκή οικογένεια: Αντίγραφο διαζυγίου και επιμέλεια παιδιών ή σε περίπτωση διάστασης, ένορκη βεβαίωση από το Ειρηνοδικείο, όπου και θα πιστοποιείται το γεγονός.

  • Αναπηρία: Αντίγραφο της Απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ για κάθε μέλος.

  • Ανεργία: Κάρτα ανεργίας Ο.Α.Ε.Δ. (φωτοτυπία) για κάθε μέλος της οικογένειας (που δεν εργάζεται) σε ισχύ.

  • Ενοικιαζόμενη κατοικία: Μισθωτήριο Συμβόλαιο ή πρόσφατη Απόδειξη Ενοικίου.

  • p1
#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»