main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/11/2013,Με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού η έναρξη του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου: από το Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Νοέμβριου 2013 ο Α΄ κύκλος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου για τη φετινή περίοδο 2013-2014 από το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων στην Κωνσταντινουπολιάδα της ενορίας Αγ. Κων/νου και Ελένης στη Νέα Χώρα Χανίων.

 Αντικείμενο της νέας θεματικής ενότητας, η οποία θα αναλυθεί από αξιόλογους πανεπιστημιακούς είναι: «H ψυχολογία των ανθρωπίνων σχέσεων» και πρώτος ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κος Αλέξανδρος Κακαβούλης, που ανέλυσε το θέμα «Ψυχικές αντιστάσεις στην δοκιμασία της κρίσης».

 Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο χαιρετισμό του ανέφερε «Η εκπαίδευση σε κάθε ηλικία παίζει καταλυτικό ρόλο, ώστε να αναπτυχθούν γέφυρες αυθεντικής επικοινωνίας, αλληλοσεβασμού, ψυχικής ενδυνάμωσης και αυθεντικότητας. Ο σεβασμός στη γνώση, τη μόρφωση και τη συνεχή επιμόρφωση αποτελεί για μας, τρόπο ζωής».

 «Ο θεσμός του Α.Λ.Π. συνεχώς ενδυναμώνεται και συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο και μεράκι, έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να μάθουμε περισσότερα, να δούμε από τη σωστή πλευρά την κοινωνία και τα προβλήματά της, για να γίνει ο τόπος που ζούμε καλύτερος», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

 Η Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Χρύσα Μακράκη-Χαριτακη, ευχαρίστησε για την παραχώρηση της αίθουσας τον πατέρα, Αντώνιο Σαπουνάκη, και ανέφερε ότι «Στην εποχή μας η γρήγορη εξέλιξη ηθών και νοοτροπιών, η βαθύτατη οικονομική κρίση, που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τον τόπο μας, θέτουν στις οικογένειες και στους παιδαγωγούς προβλήματα επικοινωνίας».

 “Είναι λοιπόν σημαντικό” τόνισε η κα. Χαριτάκη, «να αναζητήσουμε και να κατανοήσουμε τους ψυχολογικούς μηχανισμούς, που αποτελούν την απαρχή των συγκρούσεων και επηρεάζουν την εσωτερική λειτουργία της σχέσης μας με τον συνάνθρωπο».

p1

p2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση,#ΔΟΚΟΙΠΠ

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»