main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/06/2013, Υλοποίηση και προγραμματισμός έργων στη Ν. Κυδωνία από το Δήμο Χανίων - Στο επίκεντρο συνάντησης του Μ. Σκουλάκη με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής

Τις παρεμβάσεις και τα έργα που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή των Χανίων στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας και τις προτάσεις σχετικά με προγραμματισμό μελλοντικών παρεμβάσεων στην περιοχή είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Ν. Κυδωνίας, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που έλαβε χώρα σήμερα στο δημοτικό κατάστημα Ν. Κυδωνίας, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου για τις Δημοτικές Ενότητες κ. Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη και της Δημοτικής Συμβούλου και Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαρίας Κοκκινάκη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατά κ. Ν. Παινεσάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δαράτσου κα. Ευτ. Βαλίνη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας κ. Α. Παπαγιάννης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταλού κ. Π. Δασκαλάκης.

 Ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις οικονομικές εκκρεμότητες που παρέλαβε ο Καλλικρατικός Δήμος Χανίων από τον πρώην Δήμο Νέας Κυδωνίας και στις οποίες ανταπεξήλθε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος, ενώ τόνισε ότι παρά τις μεγάλες περικοπές πόρων από την Κεντρική εξουσία, ο Δήμος Χανίων έχει προχωρήσει σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας δρομολογώντας και νέα. Ήδη μάλιστα έχει υποβληθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο ''''Ολοκλήρωση δικτύων ακάθαρτων ΔΕ Νέας Κυδωνίας , προϋπολογισμού 6.135.600,00 με ΦΠΑ.

 Παράλληλα ο Μ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στη συνέχιση του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πεζοδρομίων Παλαιάς Εθνικής Οδού και Προσβάσεων στην Παραλία», προϋπολογισμού 576.000,00 €, τη σύμβαση του οποίου υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα υπογραμμίζοντας τη σημασία της εν λόγω παρέμβασης στην πλέον τουριστική περιοχή του Δήμου.

 Επίσης ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί με τον πρώην – έκπτωτο - εργολάβο του έργου σημειώνοντας ότι «ο Δήμος προχώρησε στη διάλυση της σύμβασης με αυτόν και στην εκ νέου ανάθεση στην αμέσως επόμενη κατά σειρά μειοδοσίας εργοληπτική επιχείρηση-κοινοπραξία» προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της νέας σύμβασης προβλέπονται μια σειρά από εργασίες για την ολοκλήρωση των πεζοδρομίων στο τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού .

 

Εκπόνηση μελετών για την ανάπλαση πλατειών στη Ν. Κυδωνία

Ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε επίσης τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Ν. Κυδωνίας για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την σύνταξη νέων αρχιτεκτονικών μελετών για την ανάπλαση των πλατειών του Σταλου (και του περιβάλλοντος χώρου αυτής), του Γαλατά και του Δαράτσου ούτως ώστε στη συνέχεια να αναζητηθεί ευρωπαϊκό ή εθνικό πρόγραμμα για τη χρηματοδότη τους, γεγονός για το οποίο οι τοπικοί παράγοντες εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους κάνοντας λόγο για «χρόνιο αίτημα των κατοίκων των ως άνω περιοχών».

 Επέκταση δημοτικού φωτισμού 

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης γνωστό το προηγούμενο διάστημα ότι η δημοτική αρχή παρέδωσε σε λειτουργία ένα τμήμα του νέου Δημοτικού φωτισμού στον κάτω Σταλό, ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων έτσι ώστε να υπάρξει επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε όλο το μήκος της Π.Ε.Ο. μέχρι και την Αγία Μαρίνα.

 Ολοκλήρωση δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου στην Αγία Μαρίνα

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο Μ. Σκουλάκης ολοκληρώθηκε από το Δήμο Χανίων η ανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου της Αγίας Μαρίνας – που πλέον διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές – και το οποίο πρόκειται να εγκαινιαστεί και να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες από τη Δημοτική Αρχή στην τοπική κοινωνία - και ειδικά στη νεολαία - της κοινότητας της Αγίας Μαρίνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νέας Κυδωνίας για να καλύψει τις ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας αυτής.

 Παραλίες και μασέρ

Τέλος, από πλευράς των Προέδρων των Κοινοτήτων τέθηκε, μεταξύ άλλων και το θέμα του παραεμπορίου και των μασέρ στις παραλίες της Ν. Κυδωνίας, κάνοντας λόγο «για οργανωμένο κύκλωμα το οποίο δρα συντονισμένα» ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, με δεδομένο ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει τα εργαλεία και τα μέσα για να μπορέσει να συλλάβει όσους προβαίνουν στα παραπάνω. Για το θέμα ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι έχει ζητήσει να υπάρξει μεγαλύτερη εμπλοκή της Αστυνομίας, , στο κομμάτι της αντιμετώπισης αυτού του σοβαρού προβλήματος που παρουσιάζει η τουριστική περιοχή της Ν. Κυδωνίας.

p1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Τεχνικά Έργα