main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/3/13, Απάντηση Δήμου Χανίων σε συκοφαντικά δημοσιεύματα για τον προϋπολογισμό κατεδάφισης του παλιού Νοσοκομείου

Με αφορμή συκοφαντικά, ψευδή και κακόβουλα σχόλια που αναρτηθήκαν σε ηλεκτρονικά μέσα και blogs αναφορικά με το δήθεν υψηλό προϋπολογισμό του έργου κατεδάφισης του παλιού νοσοκομείου Χανίων, από το Δήμο Χανίων γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

  1. Το έργο «Κατασκευή και εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο Χανίων», συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. €, είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007-2013, στο πλαίσιο του άξονα 7-«Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης», κωδικός θεματικής προτεραιότητας 76 «Δημιουργία – Αναβάθμιση - Ανάπτυξη Υποδομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» και αποτελείται από τρία διακριτά υποέργα:

α’ υποέργο: “Κατεδάφιση παλιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων”

β’ υποέργο:“Κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου”

γ’ υποέργο: “Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού”.

  1. Οι μελέτες των δημοσίων έργων συντάσσονται σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο ενιαία τιμολόγια (Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Δ17α/01/93/ΦΝ437/1-10-2004 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και τα οποία εφαρμόζονται υποχρεωτικά κατά τη σύνταξη των προϋπολογισμών δημοπράτησης δημοσίων έργων.

  1. O προϋπολογισμός του α’ υποέργου “Κατεδάφιση παλιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων” – όπως περιγράφεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού αυτού - έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, έχει ελεγχθεί και εγκριθεί αρμοδίως και είναι σύμφωνος με τα επίσημα κρατικά τιμολόγια που ίσχυαν κατά τον χρόνο έγκρισής του, αναλύεται δε σε:

  • Δαπάνη εργασιών: 935.620,00 €

  • Γενικά έξοδα & Όφελος εργολάβου (ΓΕ+ΟΕ): 168.411,60 €

  • Απρόβλεπτα: 165.604,74 €

  • Πρόβλεψη αναθεώρησης: 31.176,67 € και

  • ΦΠΑ: 199.186,99 €

  1. Το τελικό κόστος του ανωτέρω υποέργου θα καθοριστεί μετά την διεξαγωγή του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού και το τελικό κόστος του έργου συνολικά μετά την ολοκλήρωση αυτού.

  1. Καμία προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης και σκόπιμης παραπληροφόρησης – όπως αυτή που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα από γνωστούς-άγνωστους δημοσιολόγους και δημοσιολογούντες - που υπονομεύει το κύρος και το έργο του Δήμου Χανίων και θίγει την ηθική, την τιμή και την υπόληψη στελεχών της Δημοτικής Αρχής δεν πρόκειται να γίνει, από εδώ και στο εξής, ανεκτή. Η «λασπολογία», οι ύβρεις, οι συκοφαντίες όλων αυτών που προσπαθούν να υπονομεύσουν-ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής δεν μας πτοούν και δεν θα περάσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου Χανίων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, προστατεύοντας παράλληλα με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο το κύρος, την αξιοπιστία και το έργο του Δήμου Χανίων.

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»