main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/9/2013, Εθιμοτυπική Επίσκεψη Πρέσβειρας Ουγγαρίας στον Δήμο Χανίων: Εμπόριο, Τουρισμός, Πολιτισμός, στο Επίκεντρο της Συνάντησης

Η διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013, το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, μεταξύ του εκτελούντος χρέη Δημάρχου Χανίων, Αντιδημάρχου, Νικόλαου Ξυνίδη, και της Πρέσβειρας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Eszter Sandorfi.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξετάστηκε η ενδυνάμωση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών, μέσω της διοργάνωσης εκθέσεων προβολής τοπικών προϊόντων και της οργάνωσης προγράμματος επιχειρηματικών αποστολών.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος με την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Ελλάδας και Ουγγαρίας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκε και η σύσφιξη των ιστορικών δεσμών Ελλάδας - Ουγγαρίας, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνίδης: Οι δεσμοί της Ελλάδας και της Ουγγαρίας ενισχύονται έτι περαιτέρω από την παρουσία της ελληνικής ομογένειας στην Ουγγαρία, καθώς στη χώρα εκτός των επιχειρηματιών και των φοιτητών, διαμένουν μόνιμα 4.500 - 5.000 ομογενείς, πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου”.

“Η ελληνική κοινότητα έχει αναγνωριστεί επισήμως ως μία από τις 13 συνολικά αναγνωρισμένες μειονότητες”,
ανέφερε ο κ. Ξυνίδης, προσθέτοντας ότι στην Ουγγαρία λειτουργούν ομογενειακές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και εκκλησιαστική κοινότητα.

Από την πλευρά της η Πρέσβης της Ουγγαρίας αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις τιμής, που πραγματοποιούνται για τον Γενικό Πρόξενο της Αυστροουγγαρίας στην Κρήτη από το 1893 έως και το 1908, Ιούλιο Πίντερ, ο οποίος υπήρξε ένθερμος φιλέλληνας και φιλοκρητικός. “Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται ζωντανές οι ιστορικές μνήμες”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Sandorfi, επισημαίνοντας ότι φωτισμένες προσωπικότητες, όπως ο τιμώμενος, θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα ζωής κυρίως για τις νεότερες γενιές.

Την Πρέσβειρα της Ουγγαρίας, Eszter Sandorfi, συνόδευαν ο Πρόξενος επί τιμή της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο στρατιωτικός ακόλουθος, Zoltán Kóka και ο διεθνούς φήμης πιανίστας, János Balázs.

Υπενθυμίζεται ότι η ονοματοδοσία της οδού Πίντερ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.30, στην πάροδο της οδού Ανδριανάκη. Στη συνέχεια, στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, που περιλαμβάνει ομιλίες από την Πρέσβη της Ουγγαρίας, Eszter Sandorfi, καθώς και από τον ερευνητή, συγγραφέα, μελετητή, Δημήτρη Νικολακάκη, με θέμα: “Ελλάδα – Ουγγαρία: μια διαχρονική σχέση”. Θα ακολουθήσει Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Ούγγρο Πιανίστα, Janos Balazs, με έργα από την ουγγρική και διεθνή σκηνή.

p1

p2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»